Tekvicové halušky
Tekvicové halušky

Tekvicové halušky s bryndzou

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 23. júla 2023

Skvelé jemné halušky s bryndzou a slaninkou. Obed hotový za pol hodinku.

6
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
250 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme, prekrojíme a lyžicou vydlabeme jaderník. Rozmixuje na jemno, pridáme vajíčko, čajovú lyžičku soli a hladkú múku. Múky toľko, aby vzniklo hustejšie cesto.

  2. 2

    Kým pripravujeme cesto, dáme variť vodu. Osolíme ju. Keď zovrie, pomocou haluškára robíme halušky. Povaríme ich, keď vyplávajú na povrch ešte 3- 4 minútky a sú hotové. Halušky scedíme.

  3. 3

    Bryndzu rozmiešame s mliekom a pridáme k haluškám. Upražíme nakrájanú slaninku a dáme ju na halušky.

  4. 4

    Ozdobíme pažítkou a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia