Tekvicové halušky s bryndzou
Foto: katarinalucanova
Skvelé jemné halušky s bryndzou a slaninkou. Obed hotový za pol hodinku.
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme, prekrojíme a lyžicou vydlabeme jaderník. Rozmixuje na jemno, pridáme vajíčko, čajovú lyžičku soli a hladkú múku. Múky toľko, aby vzniklo hustejšie cesto.
- 2
Kým pripravujeme cesto, dáme variť vodu. Osolíme ju. Keď zovrie, pomocou haluškára robíme halušky. Povaríme ich, keď vyplávajú na povrch ešte 3- 4 minútky a sú hotové. Halušky scedíme.
- 3
Bryndzu rozmiešame s mliekom a pridáme k haluškám. Upražíme nakrájanú slaninku a dáme ju na halušky.
- 4
Ozdobíme pažítkou a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Tiež tekvicové halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu