prazdny

Toskánský bůček

Bravčové mäso

Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ...

prazdny

Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom

Bravčové mäso

Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety...

prazdny

Čertovsky pálivé rezne

Bravčové mäso

Gurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a...

prazdny

Orientálne mäsové rolky

Bravčové mäso

Mäsové rolky s príchuťou Orientu vzhľadom pripomínajúce bernské párky. Recept si sám vymyslel môj manžel...

prazdny

Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou

Bravčové mäso

Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali...

prazdny

Ohnivé oči

Bravčové mäso

Na toto ma naviedol jeden kamarát. Vždy mi ostáva veľa plnky do plnených paprík. Tak...

prazdny

Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami

Bravčové mäso

Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom,...

prazdny

Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami

Bravčové mäso

Rebrá narežeme na 12 kúskov, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu, bylinky a pečieme v...

prazdny

Bravčový bôčik s kelom

Bravčové mäso

Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...

prazdny

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom

Bravčové mäso

Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....

prazdny

Furmanská fazuľa

Bravčové mäso

Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo...

prazdny

Grilovaný bravčový steak s listovým šalátom

Bravčové mäso

Steaky osušíme a potrieme olejom Raciol s cesnakom a necháme najmenej hodinu – dve marinovať (čím...

prazdny

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke

Hovädzie mäso

Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...

prazdny

Pečený bôčik s cibuľou

Bravčové mäso

Kožu nakrájame na štvorčeky. Mäso osolíme, posypeme rascou a do zárezov vtlačíme nasekaný cesnak.

prazdny

Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou

Bravčové mäso

Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S „obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...

prazdny

Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré

Bravčové mäso

Očistené a odblanené mäso ochutíme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do...

prazdny

Krkovička na víne s hubami

Bravčové mäso

Nedeľný obed. Jedlo pomerne jednoduché a myslím, že výborne.

prazdny

Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou

Bravčové mäso

Jednoduché jedlo spojené s hlivou ustricovou.

prazdny

Živánska v pahrebe

Bravčové mäso

Slnko svieti a kazdeho z nas to laka von grilovat, opekat atd... tak si myslim,...

prazdny

Pečená bravčová panenka obalená v pivnom slade so smotanovo-horčicovou omáčkou

Bravčové mäso

Keďže vegánom už istú dobu nie som, a varíme si doma mimo jedla aj domáce pivko,...

prazdny

Karé na šampiňónoch

Bravčové mäso

Všetko som robila od oka, nič som nevážila.

prazdny

Valašská kapusta

Bravčové mäso

Je to vlastne segedín zo sladkej kapusty. Varím to už dlhé roky, recept...

prazdny

Pečené bravčové pliecko na svetlom pive

Bravčové mäso

Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá vynikajúcu chuť...

prazdny

Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou

Bravčové mäso

Uvariť niečo dobré na obed a prekvapiť nie je jednoduché. Dnes som si to trochu odľahčila....

prazdny

Veľkonočná plnka

Bravčové mäso

Rúru predhrejte na 180 ° C. Rožky nakrájajte na kocky a dajte na chvíľku vyschnúť do...

prazdny

Bravčové karé na horčici podliate smotanou

Bravčové mäso

Mäso si vyklepeme a dobre osolíme. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a mäsko sprudka osmažíme z...

prazdny

Bravčové mäsko s artičokami

Bravčové mäso

Mäso osolíme, okoreníme a vložíme do zapekacej misky, do ktorej sme pridali trocha oleja.