Bravčové kotlety
Bravčové kotlety

Bravčové kotlety s jablkovým pyré fotorecept

Marek Bielčik
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 17. júna 2021
Bravčové kotlety s jablkovým pyré (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.

40 minút
príprava

Suroviny

1 kg (Duroc)
100 ml
100 g
Jablkové pyré:
1 kg (Golden Delicious)
50 g
100 g
50 g
100 ml
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na porcie. Na rozpálenú panvicu, ktorá je vhodná aj na použitie do rúry, dáme maslo s olejom a kotlety na ňom opečieme z každej strany asi 2 minúty. Osolíme, okoreníme a pridáme tymian. Potom vložíme do rúry a dopečieme na 180 stupňoch doružova. Mäso necháme odležať po vybratí z rúry asi 5 minút a servírujeme.

    Bravčové kotlety s jablkovým pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablkové pyré: Do rozpáleného hrnca dáme maslo a cesnak a opekáme do polohneda. Pridáme očistené nakrájané jablká, jablčný ocot, med, soľ a krátko restujeme. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka 15 minút. Potom odokryjeme a vydusíme prebytočnú šťavu. Rozmixujeme dohladka. Na záver na zjemnenie môžeme pridať ešte 20 g masla.

    Bravčové kotlety s jablkovým pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pri podávaní jedlo ozdobíme nakladanou červenou cibuľou v sladkokyslom náleve.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu