Bravčové kotlety s jablkovým pyré fotorecept
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 17. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.
príprava
Suroviny
1 kg (Duroc) |
|
100 ml |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
Jablkové pyré: | |
1 kg (Golden Delicious) |
|
50 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
100 ml |
|
2 g |
|
Postup
-
1
Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na porcie. Na rozpálenú panvicu, ktorá je vhodná aj na použitie do rúry, dáme maslo s olejom a kotlety na ňom opečieme z každej strany asi 2 minúty. Osolíme, okoreníme a pridáme tymian. Potom vložíme do rúry a dopečieme na 180 stupňoch doružova. Mäso necháme odležať po vybratí z rúry asi 5 minút a servírujeme.
-
2
Jablkové pyré: Do rozpáleného hrnca dáme maslo a cesnak a opekáme do polohneda. Pridáme očistené nakrájané jablká, jablčný ocot, med, soľ a krátko restujeme. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka 15 minút. Potom odokryjeme a vydusíme prebytočnú šťavu. Rozmixujeme dohladka. Na záver na zjemnenie môžeme pridať ešte 20 g masla.
-
3
Pri podávaní jedlo ozdobíme nakladanou červenou cibuľou v sladkokyslom náleve.
Diskusia k receptu