Bravčové karé
Bravčové karé

Šunka so sušeným ovocím bez marinády

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 4. júna 2021

Originálny a jednoduchý recept na prípravu šunky, ktorý si vo vašej kuchárskej knihe určite nájde miesto.
Zdroj: https://youtu.be/Fip_NwcDkYI

8
porcií
40 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
70 g
70 g
70 g
1 ČL
1 ČL
2 PL
1 PL
3 ks
1 ČL
300 ml




Postup

  1. 1

    Sušené ovocie zaliať vriacou vodou a nechať 15 minút postáť. Potom vodu zliať.

  2. 2

    V bravčovom káre urobiť päť pozdĺžnych rezov vo vzdialenosti 1-1,5 cm od seba do hĺbky 2 cm. Každý rez posoliť a pokoreniť.

  3. 3

    Do prvého rezu vložiť marhule, do druhého rezu - slivky, do tretieho (stredného) - figy, do štvrtého - slivky, do piateho - marhule.

  4. 4

    Karé pevne zviazať pomocou nite. Položiť na plech. Vrch poliať vínom, natrieť medom, poliať olejom, položiť bobkové listy, posoliť, pokoreniť a posypať rascou.

  5. 5

    Piecť v rúre 90 minút pri 180 °C a pravidelne polievať výpekom z plechu.

  6. 6

    Šunku nechať vychladnúť, vložiť na 12-24 hodín do chladničky.

  7. 7

    Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/Fip_NwcDkYI

Diskusia k receptu