Grilované bravčové rebrá
Grilované bravčové rebrá

Marinované bravčové rebrá s ananásovo-mangovou salsou

Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 17. septembra 2021
Marinované bravčové rebrá s ananásovo-mangovou salsou
Foto: Dušan Křístek
5
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

1,5 kg (z boku)
Moridlo na varenie rebier:
2 l
100 ml
1 ks
5 strúčikov
Marináda:
 prelisovaný
 (alebo slivkový lekvár)
podľa chuti
z 1 citróna
Salsa:
1 ks
1/2 ks čerstvý
2 ks
zo 4 citrónov
1 PL
2-3 stonky
2-3 stonky
1 PL




Postup

  1. 1

    Bravčové rebrá z boku nakrájame na porcie. Dáme ich pomaly variť do hrnca s moridlom, ktoré pripravíme tak, že vodu zmiešame so všetkými prísadami.

  2. 2

    Keď sú rebrá hotové, vyberieme ich z vody na plech. Do horúcich povtierame pripravenú marinádu. Marinádu pripravíme z uvedených surovín tak, že všetky ingrediencie okrem soli a citrónovej šťavy zmiešame približne v rovnakých množstvách. Potom osolíme a pridáme citrónovú šťavu. Takto pripravené rebierka dáme aspoň na 3 hodiny alebo lepšie na celú noc do chladničky. Potom ich dáme na gril, pravidelne otáčame a prípadne zastrekneme pivom.

  3. 3

    Salsa: Mango a ananás nakrájame na malé kocky (ideálne 3 x 3 mm), očistené čili papričky najemno. V citrónovej šťave necháme rozpustiť cukor a pridáme olej. Koriander a mätu nakrájame najemno (na tenké pásiky „julienne“) a pridáme k nálevu spolu s troškou čili. Všetko spolu dôkladne premiešame a necháme dobre vychladiť. Salsu podávame k chrumkavým upečeným rebrám.

Diskusia k receptu

havla
To musí byť výborné. Recept si ukladám a určite vyskúšam. Dám vedieť ako nám rebierka chutili. Nedala by sa podobne urobiť aj krkovička?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia