Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky. Omáčku som pripravila z višňového lekváru s višňovým likérom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 plátky |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
200 ml |
|
Višňová omáčka: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
200 ml |
|
5 ks |
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku som umyla, osušila a nakrájala na plátky.
-
2
Každý kus som trošku naklepala.
-
3
Osolila, okorenila a obalila v hladkej múke.
-
4
Masť som rozohriala a každý plátok mäsa som sprudka opiekla z oboch strán. Opečené kusy mäsa som vyložila do misy.
-
5
Na výpeku som opiekla nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
6
Pridala som horčicu a podliala vývarom. Všetko som nechala zovrieť.
-
7
Mäso som vložila naspať, osolila, korenila a nechala som spolu dusiť, kým sa celkom tekutina neodparila. Potom som už iba voľne nechala mäso opekať na tuku.
-
8
Višňová omáčka: V rajnici som nechala roztopiť maslo s olejom a pridala som múku. Keď sa troška opiekla, priliala som vývar.
-
9
Pridala som višňový lekvár a spolu na miernom plameni povarila. Do omáčky som pridala štipku soli a klinčeky. Hotovú omáčku som dochutila citrónovou šťavou a višňovým likérom.
-
10
Hotový obed som podávala s ryžou. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne za komentár...
Ďakujem pekne za komentár
Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár....
Višne majú trpkú chuť, aj keď sú v lekvári, je to cítiť a to sa dobre hodí k bravčovému mäsu.Ďakujem pekne za tvoj komentár..