Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 17. októbra 2021

Nedeľný obed z bravčovej krkovičky. Omáčku som pripravila z višňového lekváru s višňovým likérom.

3
porcie
50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 plátky
1 PL
1 ks
1 strúčik
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
200 ml
Višňová omáčka:
1 PL
1 PL
1 PL
2 PL
200 ml
5 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku som umyla, osušila a nakrájala na plátky.

    Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Každý kus som trošku naklepala.

    Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osolila, okorenila a obalila v hladkej múke.

    Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Masť som rozohriala a každý plátok mäsa som sprudka opiekla z oboch strán. Opečené kusy mäsa som vyložila do misy.

    Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na výpeku som opiekla nakrájanú cibuľu a cesnak.

    Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som horčicu a podliala vývarom. Všetko som nechala zovrieť.

    Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso som vložila naspať, osolila, korenila a nechala som spolu dusiť, kým sa celkom tekutina neodparila. Potom som už iba voľne nechala mäso opekať na tuku.

    Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Višňová omáčka: V rajnici som nechala roztopiť maslo s olejom a pridala som múku. Keď sa troška opiekla, priliala som vývar.

    Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som višňový lekvár a spolu na miernom plameni povarila. Do omáčky som pridala štipku soli a klinčeky. Hotovú omáčku som dochutila citrónovou šťavou a višňovým likérom.

    Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotový obed som podávala s ryžou. Prajem vám dobrú chuť.

    Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá omáčka, s radostí bych ochutnala, v kombinaci s krokovičkou to může být něžné spojení. Krásné fotečky, detailní postup.
sracz
Jéééj, moja obľúbená krkovička, dnes obohatená višňovou omáčkou! Tak takúto nehu pre bruško i dušu si objednávam pri mojej možnej návšteve!


frezia68
Máš fantáziu,omáčka pre mňa neznáma,ale iste chutná :-).
izabella929
@frezia68 (19.10.2021 06:55)
Višne majú trpkú chuť, aj keď sú v lekvári, je to cítiť a to sa dobre hodí k bravčovému mäsu.Ďakujem pekne za tvoj komentár..