Bravčové stehno na čerstvých modrákoch fotorecept
Foto: helena10
Postup
-
1
Bravčové stehne narežeme na plátky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Naklepané plátky potrieme trochou kremžskej horčice.
-
2
Obaľujeme v hladkej múke a v pekáči na oleji opečieme z obidvoch strán. Opečené plátky mäsa ukladáme bokom na tanier.
-
3
Čerstvé modráky nakrájame.
-
4
Do výpeku v pekáči pridáme 1 PL hladkej múky, orestujeme do hneda, zalejeme vodou a necháme prevrieť. Do toho naukladáme opečené kúsky mäsa a pridáme nakrájané modráky.
-
5
Pečieme v rúre na 190 stupňoch približne 1 hodinu. Každý pečie podľa svojej rúry. Priebežne kontrolujeme, podlievame vodou, prípadne dochutíme ešte soľou a korením.
To nie je minútové jedlo.
Pravda, a hodinove varenie hribov modrakov ani nehovorim.
Každý pečie v svojej rúre a pozná svoju rúru najlepšie...
Prosim Ta,kde rastu modraky v tomto suchu?frčime tam ;-)
Pozdravujem ;)))
Tam, kde aj pršalo... Nebolo ich veľa.
Veríme, že huby ešte budú.
Ďakujem.
Súhlasím, že každý varí podľa seba.
Sto ľudí, sto chuti.