Bravčová fašírka
Bravčová fašírka

Moja sekaná

afataga - fotkaafataga, 19. októbra 2021
Moja sekaná
Foto: afataga

Viem, je ich tu viac, ale každý robí trochu inak, ja takto. Množstvá sú na 1 kg mäsa, teraz som robila z 1,5 kg.

8
porcií
25 minút
príprava
100 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg mleté
150 g strúhaný
1 ks
1 ks nasekaná (alebo sušená)
3 strúčiky (nastrúhaný)




Postup

  1. 1

    Do misy som dala mleté mäso a všetko ostatné. Treba premiesiť a vytvarovať útvary podľa vlastného uváženia. Koreniny nie sú všetky povinné, kto chce, niečo odoberie, niečo pridá.

  2. 2

    Na pekáči som podliala asi 100 ml vody, zakryla alobalom a piekla som 40 minút na 180 °C. Potom som dala alobal preč a dopiekla som na farbu cca 20 minút na 200°C.

    Moja sekaná - obrázok 2
  3. 3

    My sme k tomu mali coleslaw podľa tohto receptu: https://varecha.pravda.sk/recepty/tradicny-coleslaw/61886-recept.html

Diskusia k receptu

evanaaa
Tiež mám v pláne robiť sekanú, kúpila som si mäso bravčové, aj hovädzie, pol na pol. Nerobila som ju dávno.....len rozmýšľam, či mám dať len na pekáč a zakryť alobalom ako ty, lebo ja som väčšinou tú rolku balila celú do alobalu a tak dala na plech, ale asi dám rovno na plech, len nepodlievam, dám na masť, ono si to nejakú šťavu pustí, len ak by priháralo, podlejem.
kuko95
Veľmi pekná dobrota .ak môžem poradiť ja keď robím takto pečenú do mletého mäsa ešte pridám neprerastenu slaninu na malé kocky perfektnú chuť tomu dá niekedy vyskúšaj
afataga
@evanaaa (19.10.2021 18:08)

Pokojne daj na plech, ten alobal riadne uplacaj po bokoch, ona sa tam vlastne udusi a ked das alobal prec, tak upecies. Ako vidis, v plechu ziadna voda nie je, vyparila sa pri tom peceni a dne je len trochu tuku.
ampara
Robim tak isto,naučila ma to moja svokra,so syrom a pridavam aj na drobno nakrajané kapary. Niekto ich nemá rád,ja ich milujem,v tej sekanej sú výborné
afataga
Tvoja svokra ma sleduje v kuchyni? :-), kapary mame radi, ale v sekanej si ich akosi neviem predstavit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia