Pečený bravčový bôčik
Pečený bravčový bôčik

Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 19. júla 2021
Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede (fotorecept)
Foto: kimlo

Ak natrafíte u mäsiara na pekný prerastený bôčik, doporučujem tento recept, je trocha zdĺhavý čo sa týka pečenia, ale výsledok stojí za to. Zobraziť celý popisAk natrafíte u mäsiara na pekný prerastený bôčik, doporučujem tento recept, je trocha zdĺhavý čo sa týka pečenia, ale výsledok stojí za to. Okolie, ktoré ním pohostíte, bude mľaskať a ochkať blahom, a ak bývate v paneláku, susedia vám budú búchať na dvere a prosiť o recept na tú prekrásnu vôňu čo sa šíri...
Zdroj: internet

6
porcií
20 minút
príprava
240 minút
na 120/200 °C

Suroviny

800 g (prerastený bez kosti a kože)
1 ks
2 hrste
4 strúčiky
2 PL
1 PL
2 PL
1 PL
1 KL
100 ml
podľa chuti
podľa chuti
1 KL




Postup

  1. 1

    Mäso nakájame na väčšie kúsky, cibuľu na osminky a cesnak na plátky.

    Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso osolíme a okoreníme podľa chuti.

    Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske rozmiešame obidva druhy horčice s olejom, medom a mletou paprikou.

    Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na dno pekáča vložíme 2 hrste smaženej sušenej cibule, čerstvú cibuľu, cesnak a na to mäso. Smaženú cibuľu občas dostať aj v reťazcoch, ja ju kupujem v Ikea 1 kg balenie, lebo ju často používam.

    Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobre premiešame a posypeme rascou.

    Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podlejeme vývarom a prikryté dáme piecť do rúry na 120 °C asi na 3,5 hodiny.

    Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom odokryjeme, zvýšime teplotu na 200 °C a zapečieme asi 30 minút, pričom každých 10 minút opatrne premiešame.

    Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja s moravskou kapustou a knedľou.

    Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, suroviny, fotečky a o chuti nepochybuji. Vidím, že jsi pekl v jenském skle, od toho se nejspíš odvíjí délka pečení. V liatine by mohlo být hotovo rychleji. Ale to je jen moje optika. Uvidím, vyzkouším. Tvoje recepty jsou zárukou úspěchu. Díky za inspiraci!
sovka62
Ďakujem, takto som to videla v reštaurácii, tmavšie ako obvykle a mäkké, že sa mäso rozpadalo. Moji spolustolovníci to nemohli vynachváliť (ja som len obdivovala ich taniere, môj žalúdok takéto nezvláda). Určite vysúšam, keď budem variť pre viac ľudí, havne pre tých, ktorí boli s nami na dovolenke.
evusik
bôčik máš ukážkový... moje bočiky sú tiež ukážkové ale zaujímavé, že mi ich nikto nepochváli :-)) ale vážne, tento recept je výborný lebo je univerzálny... aj z bôčika, aj z krkovičky, z plecka, len dobré je ak je mäso pekne prerastené
evanaaa
Dobre to vypadá, ešte lepšie chutí, takže už je recept v KK, a len počká na príležitosť.....slinky už tečú vopred. A tú sušenú chrumkavú cibuľku mám aj ja stále doma, kupujem v Lidli (predtým v Rakúsku), dávam ju hlavne na pečené zemiaky, ale aj do zem. pyré a inde......
frezia68
@Kimlo : Čakala som na ten recept,lebo najlepšie výpečky som jedla na Morave + kapusta+ knedlík. Ale doma som nikdy nedosiahla krásnu farbu do červena,že najprv jedli oči a teraz mám možná ten správny recept.Radosť pozrieť na tanier.Cibuľu sušenú smaženú nepoznám,ale recept je v KK a čaká na príležitosť.
sracz
Nádhera pre oči a a slastné pokušenie pre jazyka a "brušká"! Moravskú verziu poznám a ochutnal som hneď vo dvoch variantoch, severnú z Kunčiny na Vysočine a južnú z Velkých Pavlovic na Slovácku. Ak mám možnosť a hlavne potrebné mäso, vždy ho pre nás pripravím. Tvoj rcp pa vysokopoziotívne oslovil a určite ho podľa Teba "skopírujem" a zapijemE ho oroseno 1/3_nkou orosenej "plzně" (na originál z hospody "Na parkáně" si musím ešte počkať)! Nech Ti to naďalej "šmačňe varí"!
kimlo
@haji (19.7.2021 13:24)
Ďakujem za nahliadnutie, aj som sa rozhodoval či to spravím v liatine, ale vzhľadom na menšie množstvo mäsa a veľkosť pekáča by mi to nepokrylo celé dno, tak som vybral menší pekáč Simax, v ňom to bolo akurát. Ono ta dĺžka pečenia sa zdá byť veľká, ale vzhľadom na to že je to pri 120 st je to akurát, mám to vyskúšané aj v liatine. Mäso sa takmer rozpadávalo, ale nebolo zase na kašu.
kimlo
@evusik (19.7.2021 17:13)
Presne tak, univerzálny recept, už som skúšal aj kombináciu bôčika a pliecka, nemalo to chybu. Ta horčica a med tam spravia svoje. Ďakujem za nahliadnutie.
kimlo
@afataga (19.7.2021 17:33)
Červené víno ma nenapadlo, ale stojí za vyskúšanie. Nakoľko som tento recept nerobil posledný krát, príde na rad aj víno alebo čierne pivo. A tiež aj na zapitie. :-)
kimlo
@evanaaa (19.7.2021 18:05)
Ďakujem za koment, áno ,myslím že som tú smaženú cibuľu videl aj v reťazci ktorý spomínaš, tuším že to bolo cez Americký týždeň.. tiež ju používam často, hlavne na čínske slíže.
kimlo
@frezia68 (19.7.2021 20:07)
Vďaka za koment a určite vyskúšaj. Ona tá sušená cibuľa sa dá vraj spraviť aj po domácky, ale kúpiť ju ušetrí veľa času.
kuko95
Mňam tvoje recepty sú vzdy také zradlo :)akurát toto by som ja nemohol robiť z 800g masa veď by mi neostalo na ďalší deň :D
kvakac
Ja som to urobil z krkovičky. Zblafli sme to raz dva, ani nebolo čas kedy odfotiť. Dobrota veľká, ale na budúce to budem robiť aspoň 1,5 kila mäsa. Vďaka za recept.
1x kimlo
kimlo
@kvakac (24.7.2021 18:18)
Som rád že chutilo, tiež nabudúce spravím viacej, výpečky sú univerálne a hodí sa k nim takmer každá príloha...
motyka
Neviem , ako som mohla prehliadnuť taký fajnový recept.Asi mi vtedy "haproval" PC, lebo v poslednom čase už pokrivkáva. Ale aj tak ukladám recept do KK, lebo určite bude vynikajúca chuť, ako aj všetky jedlá, ktoré som od teba vyskúšala. A potvrdzujú to aj príspevky od dobrých gurmánov tu na vareche. Takže díky za recept.....
2x kimlo a haji
kimlo
@motyka (4.8.2021 15:26)
Vďaka za nahliadnutie, je to naozaj výborné, horčica s medom je dobrá kombinácia na pečené mäso.
1x motyka
frezia68
@Kimlo : Blahoželám :-) . @Haji : Práve som nakukla na Varechu a teším sa.Lebo aj Kimlova dnešná bramboračka sa mi páči a to nie,že by som nevedela hubovú polievku uvariť .
2x kimlo a haji
kimlo
@haji (5.8.2021 10:28)
Ďakujem! Keby mi vyskúšaný recept nechutil, ani by som sa neodvážil ho sem dať... :-)
1x haji
frezia68
@Kimlo : Sušená cibuľa smažená obsahuje pšeničnú múku? Hľadala som v ponuke,ale má lepok,však ? No,dá sa recept urobiť aj s čerstvou,ak zvýšim množstvo. Ďakujem,že sa pozrieš na zloženie svojej.
1x haji
kimlo
@frezia68 (5.8.2021 17:37)
To neviem povedať ci obsahuje muku. Kúpil som ju v ikea a z pôvodného obalu som ju presypal do iného. Písal som synovi nech to zisti, on ju ma tiež, dám vedieť.
viera1
@frezia68 (5.8.2021 17:37)

Ani Ikea na svojej stránke neuvádza zloženie,ale odkazuje na čítanie na obale vzhľadom na to,že dodávatelia sa menia.Mne kúpila kilové balenie restovanej cibule dcéra v Makre (naše Metro) a tam múka v popise je.V sušenej nie je,ale tá nemá nejakú výraznú chuť.Ja pridávam túto cibuľu aj do varenia k ryži a čo sa týka doma restovanej,to je robota nadlho,pretože obsahuje veľa vody a pražiť sa začne až po odparení vody.A z 1kg cibule získate sotva 10Dg,pričom pri tom vystojíte aj 3/4 hod. a neustále miešate.Francúzska cibuľa je poprášená múkou a robí sa kratšie.Recept na ňu tu je od @jerica pod názvom Francúzska cibuľa ☺
frezia68
@Kimlo a @Viera1 : Ďakujem za komentáre.Niečo som vygooglila,všade múka.A sama robiť nebudem,stačí mi nakrájať 2 cibule a slzím :-).Našla som aj bezlepkové,ale len v ČR.Takže výpečky budú bez nej a aj tak budú určite chutné :-).
1x kimlo
zolik
Ta marinada je bozska. Vyborne! Dakujem za recept a prajem pekny vikend.


2x haji a kimlo
beliana
Môžem sa spýtat, hrubozrnná horčica je kremžská?
viera1
@afataga (8.9.2021 19:32)

nie,toto nie je smažená cibuľa.Smaženú napr. predáva Lidl,keď má americký týždeň v kelímkoch asi 200g a inak obchody s koreninami na nete,kavapremium.sk,obchody s ázijskymi potravinami,ikea ju má atď.
leaela
@afataga (8.9.2021 19:32)

Tu smazenu cibulu co si pred casom zhanala maju aktualne v Lidli(akcia americky tyzden).dnes som tam bol a ked som ju zbadal tak som si hned spomenul na teba.ale predpokladam,ze uz ju mas.... :-)
Pekny vecer prajem vsetkym ;)
ziadne
Recept môžem len odporučiť. Ďakujem.
smejkad
Kimlo, veľká vďaka. Také hrče za ušami sme už dávno nemali 🙂👌👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia