Huspenina
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 23. októbra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
Postup
-
1
Koleno, nožičku a kože necháme v studenej vode 30 minút odmočiť. Následne umyjeme, očistíme, vložíme do vriacej vody a necháme pár minút povariť. Potom vodu potom zlejeme. Mäso zalejeme studenou vodou, aby bolo ponorené. Pridáme celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list, polievkovú lyžicu octu a soľ. Varíme „tiahnutím“, to znamená, že vývar nesmie vrieť. Počas varenia priebežne odstraňujeme penu.
- 2
Po 3 hodinách pridáme očistený cesnak a cibuľu, môžeme aj koreňovú zeleninu – mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme lyžicu octu a povaríme ešte 30 minút. Ocot sa do huspeniny pridáva preto, aby sa ešte viac vyčistila a bola číra.
- 3
Uvarené koleno, nožičku, kože vyberieme a necháme vychladnúť. Mäso pooberáme od kosti a nakrájame na menšie kúsky. Uvarenú zeleninu tiež nakrájame.
- 4
Do misiek rozvrstvíme mäso, zeleninu a zalejeme cez husté sito precedeným vývarom. Na chladnom mieste necháme vychladnúť a stuhnúť.
Tiež huspenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu