Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové karé s omáčkou fotorecept

foorick - bez fotkyfoorick, 9. augusta 2021
Bravčové karé s omáčkou (fotorecept)
Foto: foorick

Jednoduchý recept na bravčové karé v omáčke.

90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme roztopiť masť, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a rascu.

    Bravčové karé s omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso nakrájame na plátky, mierne naklepeme. Osolíme a okoreníme z oboch strán. Môžeme posypať obľúbeným korením napr. grilovacím.

    Bravčové karé s omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso prudko opečieme na panvici z oboch strán. Odložíme bokom na teplé miesto.

    Bravčové karé s omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je cibuľa v hrnci slabo hnedá, posypeme ju červenou paprikou, počkáme pár sekúnd, nech sa v tuku rozpustí a zalejeme vývarom alebo horúcou vodou. Pridáme mäso, trochu mrkvy, hrášku a uhorky, bobkový list a pretlačený cesnak. Dolejeme vodu, aby všetko zakrylo a dusíme, kým nezmäkne mäso.

    Bravčové karé s omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho spolu s bobkovým listom a omáčku do hladka rozmixujeme. Mäso vrátime späť. Ak je omáčka riedka, môžeme ju zahustiť múkou roztrepanou vo vode. Záleží, koľko dáte zeleniny. Ochutnáme omáčku, poprípade ešte dochutíme soľou. A necháme ešte prevariť, ak sme zahusťovali múkou.

    Bravčové karé s omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžeme servírovať s ryžou alebo opečenými zemiakmi. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

lakey5
Veľmi pekné jedlo a iste aj chutné. Som to povedal nahlas pred mojou polovičkou a povedala mi, že dnes som bez obeda.