Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný obed som počas prípravy menila, lebo do druhej podbrušinky sa nedal vytvoriť otvor pre plnku. Tak som túto časť pomlela a touto Zobraziť celý popisDnešný obed som počas prípravy menila, lebo do druhej podbrušinky sa nedal vytvoriť otvor pre plnku. Tak som túto časť pomlela a touto som naplnila tú časť, do ktorej bolo možné vytvoriť otvor. Vzniklo veľmi chutné jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
80 g domáca |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
podľa chuti |
|
|
|
Plnka: | |
1 ks |
|
1/2 ks sušený |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravila som si 2 kusy podbrušinky na plnenie. No žiaľ do druhej nebolo možné urobiť otvor pre plnku, tak som sa rozhodla, že ju pomeliem a týmto naplním tú, do ktorej som už urobila otvor.
-
2
Mäso som pomlela, pridala som vajce, namočený a vyžmýkaný rožok, soľ, korenie, mletú papriku a cesnak. Všetko som zmiešala a naplnila som podbrušinku. Do plnky som pridala aj nakrájanú petržlenovú vňať.
-
3
Treba ju plniť menším množstvom plnky, lebo podbrušinka je tenký pás mäsa a pri pečení môže prasknúť. A tak mi polovica plnky zvýšila a urobila som z nej 4 malé šúľky, ktoré som vyváľala v múke a vypražila.
-
4
Otvor na podbrušinke som zošila bielou niťou.
-
5
Údenú slaninu som nakrájala na malé kocky a vytopila som tuk. Na tuku som opiekla naplnenú podbrušinku z oboch strán.
-
6
Keďže mali byť dve plnené podbrušinky a aby tej jednej tam na panvici nebolo smutno, pridala som k nej 2 kusy bravčové rebierka.
-
7
Všetko som osolila, okorenila, posypala celou rascou a mletou červenou paprikou.
-
8
Podliala som slepačím vývarom.
-
9
Pod pokrievkou som najprv mäso dusila 50 minút. Potom som ho odkryla a nechala opiecť do chrumkava. Počas pečenia som podlievala malým množstvom vývaru.
-
10
Podbrušinku som vybrala na dosku a odstránila som nite.
-
11
Nakrájala som ju na plátky.
-
12
Podávala som s varenými zemiakmi a paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Dakujem pekne za komentar..
Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár...
milá @haji ,ďakujem pekne za pochvalu aj prianie...moc ma potešilo...prajem ti veľmi nádherný celý týždeň...
Ano, podbrusinka je skvely stavnaty uzky pas maska...plnku volime podla toho, co oblubujeme... Teraz som volila ten isty kus maska, lebo uz bol rozmrazeny a teda som pozde zbadala, ze nie je vhodny na plnenie... Mam rada plnene maska, su stavnate a chutne... Dakujem pekne za komentar...