Cuketové placky
Cuketové placky

Cuketové placky s bravčovými kúskami

nalie - fotkanalie, 7. júla 2021
3
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Placky:
1 ks stredne veľká
4  PL
1 ks
 nastrúhaný
Mäso:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezance alebo kocky. Dáme ho na rozohriaty olej a sprudka opečieme. Keď je mäso opečené, pridáme k nemu bylinky (ja dávam sušené a z každej za lyžičku). Potom podlejeme vývarom a dusíme. Keď mäso zmäkne a vývar sa zredukuje, prilejeme mlieko. Mäso ochutnáme a dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Cuketu umyjeme a nastrúhame na tenké pásiky na strúhadle. Z nastrúhanej cukety zlejeme vodu a pridáme k nej vajíčko, nastrúhaný syr, múku, soľ a korenie. Všetko spolu dôkladne premiešame. Ak je cestu príliš husté môžeme priliať trochu mlieka, naopak keď je príliš riedke, prisypeme trochu múky.

  3. 3

    Z cuketovej zmesi smažíme na oleji placky na miernom plameni z oboch strán do zlatista.

  4. 4

    Mäso servírujeme s plackami, ktoré ešte môžeme posypať syrom a poliať bylinkovou omáčkou z mäsa. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu