Cuketové placky s bravčovými kúskami
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezance alebo kocky. Dáme ho na rozohriaty olej a sprudka opečieme. Keď je mäso opečené, pridáme k nemu bylinky (ja dávam sušené a z každej za lyžičku). Potom podlejeme vývarom a dusíme. Keď mäso zmäkne a vývar sa zredukuje, prilejeme mlieko. Mäso ochutnáme a dochutíme soľou a korením.
- 2
Cuketu umyjeme a nastrúhame na tenké pásiky na strúhadle. Z nastrúhanej cukety zlejeme vodu a pridáme k nej vajíčko, nastrúhaný syr, múku, soľ a korenie. Všetko spolu dôkladne premiešame. Ak je cestu príliš husté môžeme priliať trochu mlieka, naopak keď je príliš riedke, prisypeme trochu múky.
- 3
Z cuketovej zmesi smažíme na oleji placky na miernom plameni z oboch strán do zlatista.
- 4
Mäso servírujeme s plackami, ktoré ešte môžeme posypať syrom a poliať bylinkovou omáčkou z mäsa. Dobrú chuť.
Tiež cuketové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu