Voňavá grilovaná krkovička
Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 17. júla 2021
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 17. júla 2021
Foto: archív Miloša Mikuša
6-8
porcií
porcií
Postup
-
1
Krkovičku bez kosti nakrájame asi na centimetrové rezne, prikryjeme fóliou a trochu naklepeme.
- 2
Mäso potrieme koreniacou zmesou, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín. Necháme pár hodín marinovať, najlepšie však celý deň.
- 3
Namarinované plátky krkovičky ugrilujeme z oboch strán. Po ugrilovaní necháme pár minút dôjsť v uzavretej nádobe. Solíme až pri podávaní.
Tiež grilovaná krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu