Voňavá grilovaná krkovička
Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 17. júla 2021
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 17. júla 2021

Foto: archív Miloša Mikuša
6-8
porcií
porcií
Suroviny
1,5 kg (bez kosti) |
|
2 PL popučený |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
1/2 ČL |
|
3 PL |
|
1 ČL drvená |
|
1 ČL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Krkovičku bez kosti nakrájame asi na centimetrové rezne, prikryjeme fóliou a trochu naklepeme.
- 2
Mäso potrieme koreniacou zmesou, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín. Necháme pár hodín marinovať, najlepšie však celý deň.
- 3
Namarinované plátky krkovičky ugrilujeme z oboch strán. Po ugrilovaní necháme pár minút dôjsť v uzavretej nádobe. Solíme až pri podávaní.
Tiež grilovaná krkovička:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu