Grilovaná krkovička
Grilovaná krkovička

Voňavá grilovaná krkovička

Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 17. júla 2021
Voňavá grilovaná krkovička
Foto: archív Miloša Mikuša
6-8
porcií

Suroviny

1,5 kg (bez kosti)
2 PL popučený
50 ml
50 ml
1/2 ČL
3 PL
1 ČL drvená
1 ČL




Postup

  1. 1

    Krkovičku bez kosti nakrájame asi na centimetrové rezne, prikryjeme fóliou a trochu naklepeme.

  2. 2

    Mäso potrieme koreniacou zmesou, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín. Necháme pár hodín marinovať, najlepšie však celý deň.

  3. 3

    Namarinované plátky krkovičky ugrilujeme z oboch strán. Po ugrilovaní necháme pár minút dôjsť v uzavretej nádobe. Solíme až pri podávaní.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia