Bravčové mäso
Bravčové mäso

Belehradský bravčový plátok fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 9. augusta 2021

Ako inak počas letnej sezóny mäso s použitím papriky a paradajok.

3
porcie
45 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

3 plátky
70 g prerastená
1/2 PL domáca
1 ks
1 ks veľká
2 ks
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
1 ČL
200 ml




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso som umyla, osušila kuchynským papierom. Papriku a paradajky som umyla a cibuľu ošúpala.

    Belehradský bravčový plátok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plátky mäsa som zľahka naklepala.

    Belehradský bravčový plátok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som osolila, okorenila a obalila v hladkej múke.

    Belehradský bravčový plátok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Údenú prerastenú slaninu som nakrájala ma kocky a vytopila z nej tuk. Škvarky som vybrala na misu.

    Belehradský bravčový plátok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na výpeku som opiekla plátky mäsa z oboch strán.

    Belehradský bravčový plátok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opečené mäso som vybrala na tanier. Výpek som nechala na panvici.

    Belehradský bravčový plátok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do inej rajnice som dala roztopiť pol lyžice masti, pridala som nakrájanú cibuľu a spolu s cukrom som cibuľu nechala skaramelizovať.

    Belehradský bravčový plátok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Opečenú cibuľu som podliala 200 ml bravčového vývaru a spolu nechala 5 min prevrieť.

    Belehradský bravčový plátok (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do pripraveného základu som vložila mäso. Už nesolím, nekorením. Nechám variť 15 minút.

    Belehradský bravčový plátok (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Paradajky som vložila do vriacej vody a ošúpala som kožu. Papriku aj paradajky so nakrájala.

    Belehradský bravčový plátok (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridala som ich k mäsu a dusím už iba tak dlho, pokiaľ paradajky a paprika zmäknú.

    Belehradský bravčový plátok (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Hotové jedlo.

    Belehradský bravčový plátok (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Hotové jedlo som podávala s varenými zemiakmi. Mäsko je šťavnaté a chutné. Prajem vám dobru chuť.

    Belehradský bravčový plátok (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

sracz
Nauzaj chutne si navarila, šikovná @Izabella929 a vkusne prestrela! Kombináciu čerstvých paprík a paradajok používam aj ja a to nie iba do guľášov, paprikášov a perkeltov. Málokedy sa v priebehu 365 dní roka stane, aby som ich vynechal a navyše nedoplnil aj nadrobno "namandolínovanými" zelerovými stonkami (to som sa však naučil až v posledných 16 rokov môjho doterajšieho, aspoň dúfam, života. Maj pekné dni a nech Ti to aj naďalej tak krásne varí aj pečie!


elba
Dnes bol u nás na ones je vyborny, ja som dala viac paradajok a papriky a ešte trochu kurkumy
1x haji
izabella929
@elba (15.8.2021 13:18)

Skvele ved napokon kazdy si prida to co ma rad a ako mu chuti... Dakujem pekne za kmentar...
manya
Izabella, prišla mi na um spomienka spred 40 rokov, keď mi svokra ako čerstvej neveste dala pripraviť na nedeľný obed mäso, robila som Belehradský bravčový rezeň, recept som mala od mamy, č.3 v mojom zošite receptov, no bola prekvapená a do konca života bola mojou najvďačnejšou stravníčkou.
1x haji
redakcia
@izabella929 (8.9.2021 18:38)

Dobrý deň, na Vašu mailovú adresu sme Vám zaslali mail ohľadne zaslania výhry, ak ste mail náhodou nedostali, prosíme, ozvite sa nám na redakcia@varecha.sk. Ďakujeme.
používateľ nemá avatar
eso
eso
Najlepsi recept na belehradsky aky som vyskusal. 😉Ulozeny a budem ho robit pravidelne.Pridal som trosku Jalapenos 😉Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia