Belehradský bravčový plátok fotorecept
Foto: izabella929
Ako inak počas letnej sezóny mäso s použitím papriky a paradajok.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
3 plátky |
|
70 g prerastená |
|
1/2 PL domáca |
|
1 ks |
|
1 ks veľká |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Bravčové mäso som umyla, osušila kuchynským papierom. Papriku a paradajky som umyla a cibuľu ošúpala.
-
2
Plátky mäsa som zľahka naklepala.
-
3
Mäso som osolila, okorenila a obalila v hladkej múke.
-
4
Údenú prerastenú slaninu som nakrájala ma kocky a vytopila z nej tuk. Škvarky som vybrala na misu.
-
5
Na výpeku som opiekla plátky mäsa z oboch strán.
-
6
Opečené mäso som vybrala na tanier. Výpek som nechala na panvici.
-
7
Do inej rajnice som dala roztopiť pol lyžice masti, pridala som nakrájanú cibuľu a spolu s cukrom som cibuľu nechala skaramelizovať.
-
8
Opečenú cibuľu som podliala 200 ml bravčového vývaru a spolu nechala 5 min prevrieť.
-
9
Do pripraveného základu som vložila mäso. Už nesolím, nekorením. Nechám variť 15 minút.
-
10
Paradajky som vložila do vriacej vody a ošúpala som kožu. Papriku aj paradajky so nakrájala.
-
11
Pridala som ich k mäsu a dusím už iba tak dlho, pokiaľ paradajky a paprika zmäknú.
-
12
Hotové jedlo.
-
13
Hotové jedlo som podávala s varenými zemiakmi. Mäsko je šťavnaté a chutné. Prajem vám dobru chuť.
Dakujem pekne za komentar...
Dakujem pekne za komentar...
Dakujem pekne za komentar..
Skvele ved napokon kazdy si prida to co ma rad a ako mu chuti... Dakujem pekne za kmentar...
Pozdravujem ta mila @haji ....neviem o nicom....
varecha.pravda.sk/sutaze/top-30-receptov-august-2021-tort...
Ďakujem pekne @haji ...dlhšie som tu nebola a na výsledky súťaže sa vôbec nepozerám..
Dobrý deň, na Vašu mailovú adresu sme Vám zaslali mail ohľadne zaslania výhry, ak ste mail náhodou nedostali, prosíme, ozvite sa nám na redakcia@varecha.sk. Ďakujeme.
Uz som odpisala..