Bravčové karé
Bravčové karé

Pochúťkové karé podľa kolegyne

miroslat - fotkamiroslat, 20. júna 2021

Manželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať, že je to pochúťka. Tak môžete vyskúšať ďalšiu variantu prípravy bravčového karé... podľa kolegyne.

6-8
porcií
45-50 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

1 - 1,5 kg (bez kosti)
200 - 400 ml (podľa množstva mäsa)
2 - 3 ks
2 PL
2 PL
2 PL
2 PL (alebo paradajkový pretlak)
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karé pokrájané na rezne naklepať, osoliť a okoreniť. Potom rezne obaliť v strúhane a zľahka zaklepať plochou stranou klepáča na mäso.

  2. 2

    Rezne ponamáčať v rozšľahanom vajíčku.

  3. 3

    Na troche oleja krátko z oboch strán opiecť do ružova.

  4. 4

    Rezne poukladať do pekáča podobne ako knihy v knižnici. Môžu byť aj naklonené :-) .

  5. 5

    Do vriacej vody pridať maslo, soľ, korenie, kečup a horčicu. Dobre premiešať. Touto omáčkou poliať mäso v pekáči.

  6. 6

    Prikryté zapiecť v rúre cca 35 minút pri teplote 200 °C. Výborne chutí s dusenou ryžou. Ako príloha môže byť zeleninový šalát alebo kyslá uhorka - komu čo chutí.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu

evanaaa
Nie je to novinka, aj tu je dosť variácií naň, ale ako jedlo je to dobré, rezne sú krehké a pôvodne sa robili z hovädzieho mäsa. Dávnejšie som to robila akože prvý raz z hovädzieho, a preto sa aj uplatnilo to smaženie v rúre, rezne boli napodiv mäkké, len sa ničím nepolievali, len vložili na pekáč a zapiekli.
radost
karé
je pre nás trochu suché mäsko-ale tento spôsob prípravy je super
mäsko je šťavnaté
ďakujem za vašu námahu pridať recept
mne dávnejšie známy-no zabudnutý
až sa schladí-pripravím mäsko tak
drajan
Poznám pod názvom šťavnaté rezne, alebo rezne naopak... a do šťavy pridávam aj paradajku, papriku, cuketu, olivy...čo je po ruke , vždy chutia trochu inak a vždy sú výborné, to je asi jediné jedlo z karé čo mi ozaj chutí, lebo mäsko je naozaj šťavnaté.Oplatí sa recept vyskúšať.
1x haji
marienka44
V bode č.5 ste zabudli vymenovať 1PL olej. Ci v rozpise idú 2 PL oleja na vysmaťenie? Potrebujem odpoveď, práve sa chystám karé pripraviť.
Kde vlastne idú 2 PL oleja? Sú v rozpise a ďalej sa nespomínajú.
marienka44
V bode č.5 ste zabudli vymenovať 2PL oleja. Oprava prvej vety .

Či v rozpise idú 2 PL oleja na vysmaženie? Oprava druhej vety.

Olej na vyprážanie ste neuviedli v rozpise, len 2 PL a tie asi idú do vriacej vody. Mám pravdu? Zoznam teda nie je kompletný, nie je precízny. Prosím, opravte to. Inak recept je bezcenný.
marienka44
@miroslat (20.6.2021 23:51)

V bode č. 5 ste nespomenuli pri vymenuvávaní substancií do marinády olej. Kde idú teda tie 2 PL oleja, ktoré sú v rozpise vľavo?
Ja som si to urobila podľa svojho receptu: omáčka pozostáva z :
3 PL oleja,
2 PL masla, 2 PL domácej masti, 1 PL horčice a 3 PL kečupu. Pridá sa aj čerstvo mleté korenie, vegeta a soľ.
V týchto horúčavách je dobre tento recept robiť v kuchte. V tlak. hrnci sa to varí len 20 minút. Ja som to predsa piekla v rúre a tečie zo mňa pot. :-)
K tomu som pripravila opekané nové zemiaky s cibuľou a petržlenovou vňaťou a uhorkový šalát s paťitkou.
V knihe "Recepty starej matere" na výpeku po mäse sa ešte osmaží pokrájaná cibuľa do sklovita a pridá sa naspodok pekáťa.
marienka44
@marienka44 (22.6.2021 15:30)

pažitkou-oprava
na spodok pekáča,
mám novú angl. klávesnicu a ešte neviem, kde sa aké písmená nachádzajú, tie s diakritikou, prepáčte.
helena10
Museli byť fajné.
Robievame ich tiež ako obrátené rezne z hovädzieho aj bravčového mäsa. Bez marinády a dochucujeme podľa seba pred a pri pečení v rúre.