Pochúťkové karé podľa kolegyne
Manželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať, že je to pochúťka. Tak môžete vyskúšať ďalšiu variantu Zobraziť celý popisManželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať, že je to pochúťka. Tak môžete vyskúšať ďalšiu variantu prípravy bravčového karé... podľa kolegyne.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 - 1,5 kg (bez kosti) |
|
200 - 400 ml (podľa množstva mäsa) |
|
2 - 3 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL (alebo paradajkový pretlak) |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Karé pokrájané na rezne naklepať, osoliť a okoreniť. Potom rezne obaliť v strúhane a zľahka zaklepať plochou stranou klepáča na mäso.
- 2
Rezne ponamáčať v rozšľahanom vajíčku.
- 3
Na troche oleja krátko z oboch strán opiecť do ružova.
- 4
Rezne poukladať do pekáča podobne ako knihy v knižnici. Môžu byť aj naklonené :-) .
- 5
Do vriacej vody pridať maslo, soľ, korenie, kečup a horčicu. Dobre premiešať. Touto omáčkou poliať mäso v pekáči.
- 6
Prikryté zapiecť v rúre cca 35 minút pri teplote 200 °C. Výborne chutí s dusenou ryžou. Ako príloha môže byť zeleninový šalát alebo kyslá uhorka - komu čo chutí.
Tiež bravčové karé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
je pre nás trochu suché mäsko-ale tento spôsob prípravy je super
mäsko je šťavnaté
ďakujem za vašu námahu pridať recept
mne dávnejšie známy-no zabudnutý
až sa schladí-pripravím mäsko tak
Kde vlastne idú 2 PL oleja? Sú v rozpise a ďalej sa nespomínajú.
Či v rozpise idú 2 PL oleja na vysmaženie? Oprava druhej vety.
Olej na vyprážanie ste neuviedli v rozpise, len 2 PL a tie asi idú do vriacej vody. Mám pravdu? Zoznam teda nie je kompletný, nie je precízny. Prosím, opravte to. Inak recept je bezcenný.
V bode č. 5 ste nespomenuli pri vymenuvávaní substancií do marinády olej. Kde idú teda tie 2 PL oleja, ktoré sú v rozpise vľavo?
Ja som si to urobila podľa svojho receptu: omáčka pozostáva z :
3 PL oleja,
2 PL masla, 2 PL domácej masti, 1 PL horčice a 3 PL kečupu. Pridá sa aj čerstvo mleté korenie, vegeta a soľ.
V týchto horúčavách je dobre tento recept robiť v kuchte. V tlak. hrnci sa to varí len 20 minút. Ja som to predsa piekla v rúre a tečie zo mňa pot. :-)
K tomu som pripravila opekané nové zemiaky s cibuľou a petržlenovou vňaťou a uhorkový šalát s paťitkou.
V knihe "Recepty starej matere" na výpeku po mäse sa ešte osmaží pokrájaná cibuľa do sklovita a pridá sa naspodok pekáťa.
pažitkou-oprava
na spodok pekáča,
mám novú angl. klávesnicu a ešte neviem, kde sa aké písmená nachádzajú, tie s diakritikou, prepáčte.
Robievame ich tiež ako obrátené rezne z hovädzieho aj bravčového mäsa. Bez marinády a dochucujeme podľa seba pred a pri pečení v rúre.