Pečené rebierka
Pečené rebierka

Pečené BBQ bravčové rebierka so zemiakom v popole

Marek Bielčik
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 15. júna 2021
Pečené BBQ bravčové rebierka so zemiakom v popole
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií

Suroviny

2,5 kg krátke (short ribs)
10 g
25 g
1 a 1/2 hlavičky
750 g (hotová)
Zemiaky v popole:
1 kg
100 ml
5 g
1 bal. (z obchodov pre zvieratá)
Dresing:
500 g
25 g
50 g




Postup

  1. 1

    Bravčové rebrá dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme koreniny, soľ a cesnak a varíme asi hodinu. Po uvarení vyberieme, potrieme BBQ omáčkou a necháme odležať asi 30 minút.

  2. 2

    Potom rebierka preložíme na plech, znova natrieme omáčkou a pečieme v rúre pri 220 stupňoch asi 20 minút. Na povrchu by sa mali začať vytvárať pripečené škvrny.

  3. 3

    Popol na zemiaky: Do ohňovzdornej nádoby vložíme seno a zapálime ho. Necháme ho dobre prehorieť. Keď popol vychladne, rozdrvíme ho a použijeme na zemiaky.

  4. 4

    Zemiaky umyjeme a osušíme. Potrieme olejom a dobre nasolíme. Necháme odležať aspoň 30 minút a potom pečieme pri 165 stupňoch asi 90 minút. Po upečení zemiaky vyberieme a vyváľame v popole. Na záver od prebytočného popola očistíme.

  5. 5

    Dresing: Kyslú smotanu zmiešame so soľou, s korením, nasekanou vňaťou a rozdrveným cesnakom. Do každého zemiaku vydlabeme malú priehlbinu, do ktorej dáme pripravený dresing z kyslej smotany.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia