Pečené BBQ bravčové rebierka so zemiakom v popole
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 15. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
Suroviny
2,5 kg krátke (short ribs) |
|
10 g |
|
25 g |
|
1 a 1/2 hlavičky |
|
|
|
750 g (hotová) |
|
Zemiaky v popole: | |
1 kg |
|
100 ml |
|
5 g |
|
1 bal. (z obchodov pre zvieratá) |
|
Dresing: | |
500 g |
|
25 g |
|
|
|
|
|
50 g |
|
Postup
-
1
Bravčové rebrá dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme koreniny, soľ a cesnak a varíme asi hodinu. Po uvarení vyberieme, potrieme BBQ omáčkou a necháme odležať asi 30 minút.
- 2
Potom rebierka preložíme na plech, znova natrieme omáčkou a pečieme v rúre pri 220 stupňoch asi 20 minút. Na povrchu by sa mali začať vytvárať pripečené škvrny.
- 3
Popol na zemiaky: Do ohňovzdornej nádoby vložíme seno a zapálime ho. Necháme ho dobre prehorieť. Keď popol vychladne, rozdrvíme ho a použijeme na zemiaky.
- 4
Zemiaky umyjeme a osušíme. Potrieme olejom a dobre nasolíme. Necháme odležať aspoň 30 minút a potom pečieme pri 165 stupňoch asi 90 minút. Po upečení zemiaky vyberieme a vyváľame v popole. Na záver od prebytočného popola očistíme.
- 5
Dresing: Kyslú smotanu zmiešame so soľou, s korením, nasekanou vňaťou a rozdrveným cesnakom. Do každého zemiaku vydlabeme malú priehlbinu, do ktorej dáme pripravený dresing z kyslej smotany.
Tiež pečené rebierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu