Grilovaná bravčová krkovička s horčicovou omáčkou v bylinkovom kabáte
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 23. júla 2021
Foto: Dušan Křístek
porcií
Postup
-
1
Najskôr rozohrejeme gril (ideálne na drevené uhlie ) na 220 stupňov. Zmiešame oba druhy horčice s medom, korením a vtrieme do bravčovej krkovičky. Bylinky (rozmarín a tymian) nasekáme najemno. Bravčovú krkovičku dochutíme morskou soľou a bylinkami.
- 2
Bravčovú krkovičku položíme na gril a použijeme vpichový teplomer, ktorý zasunieme do stredu mäsa. Zatvoríme veko grilu a nastavíme teplotu jadra na 58 °C. Mäso necháme piecť, pokiaľ nedosiahne nastavenú teplotu jadra, čo trvá asi 75 minút (alebo podľa potreby). Po dosiahnutí nastavenej teploty jadra vyberieme mäso zo zdroja tepla a necháme 20 minút odležať.
- 3
Na omáčku zmiešame obe horčice s medom a rozmarínom a opatrne zmes zohrejeme. Ugrilovanú bravčovú krkovičku potrieme horčicovou omáčkou a obalíme v nasekaných čerstvých bylinkách, najemno nastrúhanej citrónovej kôre, pridať môžeme aj najemno nasekanú čili papričku. Krkovičku nakrájame na tenké plátky a podávame extra s horčicovou omáčkou. Ja ju ešte servírujem s cuketou opečenou s parmezánom a maslom.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu