Plnená cuketa
Plnená cuketa

Plnené cukety

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 8. septembra 2021
Plnené cukety
Foto: Viki Sisáková
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks stredne veľká
500 g mleté
1 ks
2 strúčiky
50 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Cukety umyjeme a odrežeme konce. Pozdĺžne ich rozrežeme a polievkovou lyžicou vyberieme stredy.

  2. 2

    Mleté mäso okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú cibuľu, čili, nasekanú petržlenovú vňať a na záver zelený hrášok.

  3. 3

    Cukety osolíme, okoreníme a naplníme pripravenou mäsovou zmesou. Poukladáme na plech alebo do ohňovzdornej nádoby, ktorú vytrieme olejom. Podlejeme troškou vody a pečieme 45 minút pri 170 stupňoch. Tesne pred dokončením posypeme postrúhaným parmezánom.

  4. 4

    Ako prílohu môžeme podávať akékoľvek zeleninové alebo zemiakové pyré.

Diskusia k receptu

evanaaa
@smejkad , asi máš pravdu, lebo ak by sa to upieklo, už by to nebolo také "oku lahodiace"......klamú nás (aj v predchádzajúcom recepte....).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia