Plnené cukety
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 8. septembra 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 8. septembra 2021
Foto: Viki Sisáková
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Cukety umyjeme a odrežeme konce. Pozdĺžne ich rozrežeme a polievkovou lyžicou vyberieme stredy.
- 2
Mleté mäso okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú cibuľu, čili, nasekanú petržlenovú vňať a na záver zelený hrášok.
- 3
Cukety osolíme, okoreníme a naplníme pripravenou mäsovou zmesou. Poukladáme na plech alebo do ohňovzdornej nádoby, ktorú vytrieme olejom. Podlejeme troškou vody a pečieme 45 minút pri 170 stupňoch. Tesne pred dokončením posypeme postrúhaným parmezánom.
- 4
Ako prílohu môžeme podávať akékoľvek zeleninové alebo zemiakové pyré.
Tiež plnená cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Máš sokolí oko!