Diabolské mäso so zemiakovými plackami
Mäso pokrájame na hrubšie rezance, osušíme prudko opražíme na oleji osolíme okoreníme premiešame a vyberieme...
Ryžové rezance s hubami
Tento recept som našla v rakúskom BILLA- zošite, ktorý dostanete raz za mesiac v Bille. Nám...
Ohnivé mäso
Tento recept sme vymysleli, keď môj syn študoval a na internáte si chcel ukuchtiiť niečo dobré...
Kačacie prsia s pomarančovo-čajovou omáčkou
Ak máte radi kačacie mäsko, určite si zamilujete tento spôsob prípravy - ľahký, chuťovo bohatý...
Hydinové rolky plnené špenátom
Priznám sa, špenát som kedysi nemusela, hlavne v školskej jedálni, teraz v akejkoľvek podobe......
Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...
Ajmäsové fašírky
Nie, nevymyslela som nové slovo, len nejedávame fašírky, ktoré sú čisto z mäsa...
Zapekané morčacie stehno
Keď som vylúčila bravčové a hovädzie mäso zo svojho jedálnička, hľadala som aj iné alternatívy...
Teľacie po burgundsky
Po ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť...
Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...
Plnené šunkové batôžky
Vynikajúce jedlo, ktorého príprava je variabilná, namiesto vyprážania zapekanie, do plnky si môžete...
Babkine plnené zemiaky
V slanej vode uvaríme stredne veľké zemiaky v šupke. Zvrchu ich zrežeme a vnútro vydlabeme...
Plnené zemiakové placky
Najemno postrúhané zemiaky necháme odstáť a vodu scedíme. Pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, ...
Zapečené hubové rizoto
Ryžu opečieme na oleji, pridáme kopcovitú polievkovú lyžicu soli a zalejeme 1, 5 l vriacej vody....
Uletené krídelká
Kuracie krídelká osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vo vajíčku zmiešanom s mliekom. Nakoniec...
Huspenina - vlastný dlhodobý recept
je čas huspeniny, tak sme včera varili a je super, preto vám ponúkam tento zdedený...
Vyprážané palacinkové prekvapenie
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, pridáme slaninku, nakrájanú kapiu, kukuricu a všetko opečieme...
Špagety s brokolicou- zapečené
Našla som zaujímavý recept, skúsila som a než som to stihla odfotiť bolo to zjedené!
Jáhlová (pšenová) kaša
Tento recept jsem našla v jedné staré kuchařské knize, kaši múžeme připravit na sladko i na...
Karbonátky z rýb
Pre zmenu som navarila tieto karbonátky. S čerstvou zeleninovou oblohou a varenými zemiakmi sú výborné.
Čínske parené mešce wonton
Cesto:všetko spolu zmiešajte na hladke cesto , ak treba pridajte viac vody alebo muky, mne pomohla pekarnička....
Oberačkový mäsový batôžtek
Údené koleno aj so žemľami (môžeme ju najprv namočiť v mlieku) pomelieme a zamiešame (spracujeme) s bešamelovou...
Lahodné kapustníky
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej,...
Obrátené sedliacke zemiaky - rýchle
Inšpirovala ma zemiakovo-syrová placka, kde som si spomenula na veľmi obľúbené a rýchle jedlo môjho manžela...
Špagety so šunkou
Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode, scedíme a pokvapkáme olejom
Zemiakovo- syrová placka
Veľmi rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu, ale aj chutná večera.
Dunajská fazuľa s paradajkami
Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme domäkka. Vodu zlejeme. V kastróle na masti osmažíme najemno nakrájanú...
Zelená fazuľka s paradajkami
Fazuľku umyjeme, nakrájame a dáme na olej, pridáme paradajky – sparené a olúpané, pokrájané...
Plnené mäso, ako ho má rád cigánsky primáš
Nadrobno nakrájanú slaninu dobre opečieme, premiešame s cestovinou uvarenou v slanej vode.
Kapustové závitky v anglickej slanine
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. Osem...
Dusené kuracie stehná na víne
Kuracie stehna osolíme, poprášime mletým čiernym korením, paprikou a na rozpálenom oleji opečieme.
Plnená paprika
Paradajky uvaríme. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obaríme ich vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a...