Krevety na mangu a póre fotorecept

tinca - fotkatinca, 20. júna 2010
Krevety na mangu a póre (fotorecept)
Foto: tinca

Tento recept som už raz robila, vtedy som ešte nevedela pridávať obrázky, tak som si ho dnes zopakovala, mne veľmi chutí.

2-3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balík
1 ks
165 ml
1 kl
na špic  kl
1 ks
na špic kl
Ryžové rezance /príloha/:
200 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Krevety rozmrazíme a pokvapkáme ich limetkovou šťavou,necháme odležať cca 2 hodiny. Mango si pokrájame na stredne veľké kocky. Ryžové rezance namočíme do vlažnej vody na 30´.

    Krevety na mangu a póre (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu si dáme 2 PL olivového oleja, na ktorom krevety opečieme z oboch strán, mierne predtým z jednej strany osolíme a okoreníme. Pozor, lebo mrazené sú raz dva opečené. Odložíme na teplé miesto.

    Krevety na mangu a póre (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si omáčku a zároveň hlavné jedlo dokončíme. Na 2 PL olivového oleja si orestujeme pór, ktorý sme pokrájali na polmesiačiky. Potom pridáme kari korenie,kurkumu, rozšľahané kokosové mlieko,soľ a povaríme do zhustnutia. Pridáme 1 lyžicu limetkovej šťavy, orestované krevety a mango. Už len pár minút prehrejeme. Nakoniec pridáme ešte trošku muškátového kvetu a petržlenovú vňaťku. /Hodil by sa koriander,ale som nemala/

    Krevety na mangu a póre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a nakoniec si urobíme prílohu ryžové slíže. Zlejeme ich z vody, rozvaríme si čistú vodu s pár kvapkami oleja a varíme ich len 2 minúty /dľa návodu/. Zlejeme, asi 1/2 dcl vody zo slížov si ponecháme a prudko ich ochladíme na sítku pod studenou vodou, aby sa nelepili. Medzitým si dáme na panvicu PL olivového oleja, na drobno pokrájaný strúčik cesnaku a chili papričku. Pridáme rezance, vodu čo sme si odložili a pár minút ich orestujeme.

    Krevety na mangu a póre (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a už len servírujeme, prizdobíme kúskami manga, kolieskami póru a krevetou. Dobrú chuť!

    Krevety na mangu a póre (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

enerrgizer
...ryžové rezance som ešte nikdy nerobil, ale keď pozerám na tento recept, tak som sa rozhodol...musím to skúsiť, výborne to vyzerá...KK
tinca
@enerrgizer ja som ich robila prvýkrát a chválim ich do nebies,sú chutné, pokiaľ sa dodrží postup nezlepia sa, ja už iné ani nekúpim. Minule som kúpila rezance,lebo som mala chuť na orechové, bola to hrôza, jeden zlepenec hoci som ich aj prepláchla. Iste môžem si urobiť aj domáce, ktoré viem robiť,ale pre samého na jednu porciu trebars na večeru sa mi moc nechce. Takže vyskúšaj!
sjuz
klobúk dolu, tinca - akú špecialitku si to pripravila:)
tinca
@sjuz to bol tréning, chcem to urobiť na narodky, lebo nás bude viac,tak aspoň z dvoch balíkov kreviet a rezancov.
jena
Dobréé.Kde dostať kúpiť takéto rezance?
tinca
@jena ja som ich kúpila v Tesku, /majú aj tenké do polievky/ aj široké
bozulka
@tinca , pre mňa mana nebeská.Až teraz som prišla na tento výborný recept.Ďakujem.
tinca
@bozulka , to je fakt mana, ja to často robím, ovocie aj obmieňam, broskyne, liči kompót, mango no čo ma napadne. A tie ryžové rezance milujem viac ako inú cestoviny. Dokonca z toho môže byť slávnostný obed.
folkon
Myslím že tento recept som hľadal.....v Thajsku som teraz jedol niečo podobné, recept som si zabudol vypýtať, ale tento určite skúsim.
Podotýkam, že som to jedol s ryžou a samozrejme hromadou chilli :D
katka78
Milá Tinca, ďakujem pekne za recept, jedlo sa mi podľa neho pripravovalo ľahko a mojej polovičke veľmi chutilo. Pýtam sa, čo mám napísať (ja krevety nejem) a hovorí, že "výborná chuť dokopy". Sebe som robila dnes čosi podobné, ale z kuraciny a veru to mango, limeta, kurkuma a kokos.mlieko tam urobia super chuť. Takéto "exotické" sme dlhšie nemali, dobre nám to padlo. Ešte raz vďaka a príjemný večer prajem!


tinca
@katka 78 ďakujem ti, rcp sa dá rôzne prispôsobiť aj s mäskom je to dobré




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia