Foto: tinca
Tento recept som už raz robila, vtedy som ešte nevedela pridávať obrázky, tak som si ho dnes zopakovala, mne veľmi chutí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 balík |
|
1 ks |
|
165 ml |
|
1 kl |
|
na špic kl |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
na špic kl |
|
Ryžové rezance /príloha/: | |
200 g |
|
1 ks |
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Krevety rozmrazíme a pokvapkáme ich limetkovou šťavou,necháme odležať cca 2 hodiny. Mango si pokrájame na stredne veľké kocky. Ryžové rezance namočíme do vlažnej vody na 30´.
-
2
Na panvicu si dáme 2 PL olivového oleja, na ktorom krevety opečieme z oboch strán, mierne predtým z jednej strany osolíme a okoreníme. Pozor, lebo mrazené sú raz dva opečené. Odložíme na teplé miesto.
-
3
Pripravíme si omáčku a zároveň hlavné jedlo dokončíme. Na 2 PL olivového oleja si orestujeme pór, ktorý sme pokrájali na polmesiačiky. Potom pridáme kari korenie,kurkumu, rozšľahané kokosové mlieko,soľ a povaríme do zhustnutia. Pridáme 1 lyžicu limetkovej šťavy, orestované krevety a mango. Už len pár minút prehrejeme. Nakoniec pridáme ešte trošku muškátového kvetu a petržlenovú vňaťku. /Hodil by sa koriander,ale som nemala/
-
4
No a nakoniec si urobíme prílohu ryžové slíže. Zlejeme ich z vody, rozvaríme si čistú vodu s pár kvapkami oleja a varíme ich len 2 minúty /dľa návodu/. Zlejeme, asi 1/2 dcl vody zo slížov si ponecháme a prudko ich ochladíme na sítku pod studenou vodou, aby sa nelepili. Medzitým si dáme na panvicu PL olivového oleja, na drobno pokrájaný strúčik cesnaku a chili papričku. Pridáme rezance, vodu čo sme si odložili a pár minút ich orestujeme.
-
5
No a už len servírujeme, prizdobíme kúskami manga, kolieskami póru a krevetou. Dobrú chuť!
Podotýkam, že som to jedol s ryžou a samozrejme hromadou chilli :D