Zemiakovo-tvarohové dolky (lievance)

haston - fotkahaston, 17. júna 2010

Videl som tu už viacero zemiakových receptov, ale aj tvarohových. V tomto sú obe ingrediencie spolu - 2 in 1...

Suroviny

300  g
200 g
2 ks
2 PL
2 PL
podľa uváženia
podľa chuti
250  g




Postup

  1. 1

    Zemiaky zmiešame s tvarohom a zeleninou, posolíme, pridáme vajcia a podľa vlastného uváženia zahustíme múkou. Tvarujeme menšie dolky a vyprážame po oboch stranách. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

isar
Sama si vymýšľam rôzne dolky/lievance a také som ešte nevymyslela - skúsim, odkladám recept.
Zeleninu do takej prípravy nestrúham, ale rozmixujem na drť (nie na kašu). Je to rýchlejšie. Vyskúšam aj zo surových zemiakov, vo fritéze by sa mali uspôsobiť na jedenie.
haston
neviem ako by vyzerali varené zemiaky po mixovaní a na dve PL mrkvy sa asi neoplatí špiniť mixér. zo surových zemiakov to bude mať inú chuť, ale je to ďalšia možnosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia