Pangasius zapečený v postieľke s paplónom fotorecept

moli - fotkamoli, 21. júna 2010
Pangasius zapečený v postieľke s paplónom (fotorecept)
Foto: moli

Keď že máme radi rôznu zeleninu a to na rôzne spôsoby, vymyslela som si toto.Pangásius zapečený v pestrej zeleninke so syrovo-šampiňónovou omáčkou.

8
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
6-8 ks
2 ks
2 ks
1 ks
2 ks
2 PL
200 g
100 g
Omáčka:
60 g
60 g
100 g
4 dcl
2 dcl
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú a umytú zeleninu:zemiaky, mrkvu, petržlen, kaleráb a cibuľu si narežeme kuchynským robotom alebo ručne nožíkom na tenké plátky.

    Pangasius zapečený v postieľke s paplónom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekáč si potrieme (aj po bokoch) kúskom masla a uložíme doň rad tenkých plátkov zemiakov.Na ne poukladáme vrstvu petržlenu a jemne rovnomerne osolíme.

    Pangasius zapečený v postieľke s paplónom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom rozložíme vrstvu mrkvy.

    Pangasius zapečený v postieľke s paplónom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na to uložíme vrstvu kalerábu a cibule a opäť rovnomerne osolíme.

    Pangasius zapečený v postieľke s paplónom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozložíme pláty posoleného Pangasia, posypeme Vegetou, drvenou rascou a pokvapkáme citrónovou šťavou.

    Pangasius zapečený v postieľke s paplónom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na rybu si poukladáme niekoľko tenkých plátkov masla.Zopakujeme vrstvy zeleniny v opačnom poradí:poukladáme plátky cibule, kalerábu a mrkvy, osolíme.

    Pangasius zapečený v postieľke s paplónom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec pridáme vrstvu petržlenu a zemiakov osolíme, prikryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 200 stupňov na 35-40 minút.

    Pangasius zapečený v postieľke s paplónom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Asi 10 minút pred koncom pečenia zemiaky posypeme vrstvou nastrúhaného parmezánu a Eidamu.Už iba odokryté upečieme do zlatista.

    Pangasius zapečený v postieľke s paplónom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotové narežeme na 8 častí a podávame so syrovo-šampiňónovou omáčkou.

    Pangasius zapečený v postieľke s paplónom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Uvaríme si omáčku:Šampiňóny si podusíme aj so šťavou z konzervy, soľou a drvenou rascou.Z múky a masla si pripravíme svetlú zápražku, prilejeme mlieko, dôkladne premiešame a povaríme.Do tohto bešamelu vmiešame nastrúhaný syr a niekoľko minút za stáleho miešania povaríme.Na koniec vmiešame smotanu v ktorej sme rozšľahali žĺtka a okoreníme čerstvým muškátovým orieškom a na jemno nasekanou petržlenovou vňaťou.Ešte krátko povaríme.Do hotovej omáčky vmiešame podusené šampiňóny.Podľa potreby ešte dosolíme.

Diskusia k receptu

janadelfi
Vyzerá to prudko jedlo... :-) Vďaka za inšpiráciu, vymením len druh ryby v chladničke mám nasoleného sumca.... Vkladám do KK.
emsen
Ďakujem ,určite vyskúšam ...ukladám si do KK.
evas13
Moli výborný recept, ktorý určite vyskúšam a ten fantastický názov. :)
moli
@evas13 teší ma že Vás zaujal!Nad názvom som dlho nerozmýšľala, prišiel tak bleskovo a myslím, že receptu veľmi pristane :o)))
alexdidi
Dobrý a iste aj chutný recept...nie je ten pangasius veľmi mäkký? Keď ho pečiem samostatne, tak mu stačí 20 minút...
moli
@alexdidi Pangasius je mäkučký, ale ja ho takto pečiem 35-40 min. aby neboli zemiaky surové.Ale treba vyskúšať aj kratšiu dobu zapekania a možno postačí. :o)
alexdidi
@moli , ďakujem...asi mu je tak dobre pod tou perinkou či paplónom, že si akurát dôjde...fajn, vyskúšam
zdezda
:-))) srdiečkový tanierik a na ňom krásne a s láskou pripravené zdravé papanie, super nápad, vyskúšam ho určite :-),si šikovná !
moli
@zdezda ďakujem za hrejivé slová.Ste všetcia čo komentujete veľmi milý!Naozaj som ho pripravovala láskou ako všetko čo pripravujem pre tých ktorých ľúbim a na ktorých mi záleží.
lucylee
moli, super! môj manžel úplne miluje pangasia, dnes na večeru urobím, ďakujem :-)
enge149
pekné aj technologický postup na "1",cení sa aj tá práca s fotením...
lucylee
tak som to v piatok robila, len som to piekla 1 hod. 20 minút, lebo zemiaky boli stále surové, inak manželovi veľmi chutilo, nevedel si vynachváliť, ja ryby nepapám, ešte raz díky za super receptík
moli
@lucylee ja som tak rada!!!Keď som sa rozhodovala ktorý recept sem pridať, najprv som váhala, či tento je tá správna voľba!Bála som sa že prídu reakcie:"veď to je jednoduché, veď to vie každý, takto to robím aj ja a tiež to mám z vlastnej hlavy...." a podobne!A keď ste viacerý písali vďaku a chválili, veľmi ma to potešilo.A keď píšete, že ste sa na to odhodlali a aj úspech zožali, tak to je ozajstná pochvala pre mňa!Naozaj som rada, že som mohla prispieť do vašej gastronómie!!! :o))) Na zdravie!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia