Foto: andy54
Priznám sa, že prvý krát som robila v tomto recepte lokše. Kačku som väčšinou piekla a podávala s kapustou a knedľou. No dnes som Zobraziť celý popisPriznám sa, že prvý krát som robila v tomto recepte lokše. Kačku som väčšinou piekla a podávala s kapustou a knedľou. No dnes som sa rozhodla pre niečo nové. Vyhľadala som si tu recept na lokše a objavila som zemiakové lokše. Vložila ich sem redakcia. Týmto spôsobom ich aj chcem pochváliť za vynikajúci recept. Spojením môjho a ich receptu vzniklo niečo úžasné....
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Umyjeme a nakrájame kačicu. Zo stehien a prs dáme dole kožu. Poukladáme na plech. Na vrch kačky dáme trocha soli, mleté čierne korenie a červenú papriku. Všetko podľa chuti. Ja som dala na pekáč aj kožu, čo som dala dole zo stehien a pŕs a k tomu aj chrbát. Koža sa počas pečenia pekne rozpustí a bude z nej kačacia masť.
-
2
Prikryjeme alobalom a dáme do rozohriatej trúby na 175 C. Pečieme asi 2-3 hodinky. Celú dobu máme na plechu alobal a snažíme sa čo najmenej otvárať trúbu pre kontrolu. Ja ju zvyknem pozerať, až keď kačka rozvoniava na celý byt. Keď sa mäso už oddeľuje od kostí a je mäkké , odložíme alobal a necháme kačku "chytiť farbu". Mne to trvá cca 10-15 minút. Prosím riaďte sa podľa Vašich skúseností s trúbou.
- 3
Medzi pečením kačky si urobíme lokše. Dáme si variť zemiaky v šupke. Ja som robila väčšiu dávku, lebo u nás sú veľký hladoši.
- 4
Uvarené zemiaky ošúpeme a rozmačkáme. Pridáme múku a soľ.
- 5
Vypracujeme cesto, ktoré si na pomúčenej doske rozdelíme na rovnaké šulce. Pokrájame na kolieska a vyvaľkáme na tenko na veľkosť platničky. Odporúčam na asi 0,75-1 mm. Keď som dala tenšie, cesto sa mi trhalo.
- 6
Pečieme nasucho na rozohriatej platničke.
- 7
Upečené lokše ukladáme na seba a potierame zohriatou husaciou masťou.
- 8
Uložíme kačku aj lokše na tanier a pustíme sa do toho.
- 3
Ja som myslela,že kačice sú len na jeseň. (okrem kupovaných v obchode) Super už len na pohľad.