Slaná torta fotorecept

alzbetka2 - fotkaalzbetka2, 17. júna 2010
Slaná torta (fotorecept)
Foto: alzbetka2

Ešte som mala málo roboty, tak som sa pustila aj do slanej torty, ktorú som "odkukala" voľakedy dávno od Bičana, keď varil na JOJ-ke.

Suroviny

500 g
150 g
250 g
250 g
130 ml
20 g
2 ks
1 PL
10 g




Postup

  1. 1

    Najprv si vymiešame obe plnky. Jedna je tvarohová, druhá šunková pena. Vajcia si uvaríme na tvrdo. Šunku, maslo, červ.papriku, korenie a soľ rozmixujeme. Postupne prilievame šľahačku a šľaháme, až kým vnikne pena, do ktorej primiešame na kocky pokrájanú kápiu /ja som zabudla/:) a posekané bielka z vajec. Tvaroh vymiešame s maslom a žĺtkami,horčicou, pažítkou a soľou.

    Slaná torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dno tortovej formy poukladáme plátky syra /ja som dala aj šunku/ navrstvíme šunkovú plnku, opäť rozložíme syr /šunku/.

    Slaná torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Natrieme tvarohovú plnku.

    Slaná torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vrch dáme posekané plátky syra . /ja som dávala šunku a syrové plátky celé/

    Slaná torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Želatínu pripravíme podľa návodu a vlažnou potrieme pomocou štetca vrchné pláty syra. Tortu dáme vychladiť a po odstránení formy krájame na porcie. Zdobíme troškou tvarohovej plnky /čo som ja nerobila/.

Diskusia k receptu

jeka
ja som to ešte nerobila,nemôžu sa dať na dno formy plátky sendvičového chleba ?
renfri
chutovo moze byt, ale ta "vyzdoba" nie je nic moc
bambitka
ja by som tie vrstvy prekladala toustovym chlebom,inak to moze byt velmi chutne:)))))
alzbetka2
dievčence, čo sa týka "výzdoby",fantázii sa medze nekladú, moja nie je "extrovná" a toustový chlieb určite môže byť, len ja som ju chcela vyskúšať presne podľa receptu a tam chlebík nebol:)))
babidka
ved ten chlebik date k tomu , nie ? mne sa to prave paci :-) nemam rada rozmoceny chlieb - tato verzia je mi velmi blizka .Co sa tyka vyzdoby - ja tiez nie som prave "vyzdobovac" -nemam na to asi vlohy . Ale viem , co lahodi mojmu jazycku a toto mi chutit bude :-)
babidka
@renfri , ta fotka je urcite Alzbetkina a nie stiahnuta odniekial z internetu :-))))))) a preto sa mi paci , hoci nevyzera velmi honosne ....
jankulka79
tak my môžeme syr na každý spôsob a hlavne môj syn potrebuje v chladničke niečo syrové. Toto určite vyskúšam.