Foto: garanco
Tieto rezne podávam ako slávnostné jedlo, orechy dávajú mäsu neopakovateľnú chuť
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán tenko natrieme horčicou.
-
2
Rezne obalíme v múke, namočíme vo vyšľahanom vajci a nakoniec ich obalíme v sekaných orechoch - dobre ich pritlačíme k mäsu.
-
3
Maslo rozpustíme vo veľkej panvici, rezne na miernom ohni opekáme z každej strany 3 minúty. Pri obracaní dávame pozor, aby sa neporušil orechový obal. Hotové rezne preložíme na nahriaty tanier, ozdobíme plátkom citróna a kolieskom bylinkového masla. Podávame s dusenou zeleninou ( u nás musí byť aj zemiaková kaša - veď aj tá je zelenina!).
-
4
Bylinkové maslo pripravíme vymiešaním masla so soľou, s pár kvapkami citrónovej šťavy, s nasekaným kôprom, zeleným petržlenom, prípadne aj so špenátom. Upravíme na valček, necháme stuhnúť, nakoniec krájame kolieska a zdobíme.
Diskusia k receptu