Cestoviny aglio olio

matus113 - fotkamatus113, 21. júna 2010
Cestoviny aglio olio
Foto: matus113

Tradičná talianska kuchyňa nikdy nesklame.

1
porcia
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Do rozohriateho olivového oleja pridáme pokrájaný cesnak a chilli a opražíme. Množstvo si určíme podľa toho, ako kto má rád pikantné.

  2. 2

    Uvarené cestoviny pridáme na panvicu k opraženému cesnaku a chilli. Všetko spolu poriadne premiešame. Hotové cestoviny posypeme parmezánom a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Vymazať
sjuz
milujem tieto cestoviny:) Akurát cesnak by mal byť menej hnedý - skôr do zlata - takto býva horký... :)
Vymazať
igor13
ja mam tieto cestoviny tiez velmi rad, ale prave ten cesnak sa mi nedari trafit tak akurat. a zvyknu byt moc "suche" pricom to s olejom nechcem prehnat. niekto nechava trochu vody z cestovin. kazdopadne, sa mi este nepodarilo ich urobit tak aby mi bez vyhrady chutili
Vymazať
marikafil
Ja varievam Olio e Allio podľa Dr. Bukovského: ako základ do misy dávam 3-4 zrelé paradajky pokrájané na drobno - na to potom dám uvarené cestoviny vopred poliate olejom s cesnakom - a navrch potom dávame šete strúhaný syr, ideálne parmezán. Tie paradajky dodajú potrebú šťavnatosť. A áno, cesnak rozhodne neprepáliť, nemá byť hnedý.
Vymazať
sjuz
treba pri ňom stáť a stále premiešavať, aby sa ani z jednej strany nepripiekol , má byť zlatý, nie hnedý.
Vymazať
alexdidi
tiež ich mám veľmi rada...na záver mám rada ešte pridať čerstvú posekanú bazalku...a cesnak tiež zlatistý...
Vymazať
klaura
tieto špagety si robievam veľmi často, lebo sú výborné a jednoduché na prípravu ... s natrhanou bazalkou na vrchu ... báseň ...
Vymazať
bubak44
chyba jedna podstatna prisada - cerstva petrzlenova vnat. inak moja oblubena rychlovka. do 20 min po prichode domov to uz tlacim.
Vymazať
bubak44
nechcem byt zly ale na fotke je cesnak spaleny. zvycajne pouzivam 8 minutove spagety, varim ich 5 minut, od zaciatku varenia (nemyslim vrenia) vody cesnak s chilli v oleji iba nahrievam, asi 2 min pred koncom varenia spagiet to dam naplno. Pred vybratim spagiet (este nedovarenych) odoberiem 2-3 naberacky vody a nalejem ju na panvicu s cesnakom a chilli. Cesnak je akurat tak sklovity ci ako sa to. Spagety hodim do panvice a cele to prazim kym spagety nenasaju vacsinu teraz uz ochutenej vody (skor ide o sekundy ako o minuty). na tanieri na to ide spominany petrzlen a parmezan.
Vymazať
jarocuoco
Taliani vravia, že kto vie urobiť pastu aglio e olio, je dobrý kuchár. Tu ide práve o ten moment, kedy cesnak už správne uvoľnil svoju chuť do oleja a nie je ešte horký- to je zlomok sekundy. Tu bol už horký. Pasta sa neosušuje, po vytiahnutí z vody sa hneď hodí do panvice aj s tou trochou vody čo na nej ostane. Patrí tu aj petržlenová vňať.
Vymazať
grandma
A čo je to biele na špagetách - syr? V popise surovín nič nie je. Ináč tento recept určite nie je taliansky. Je to recept, ktorý si tento pán vymýšľa a je prispôsobený chutiam tejto rodiny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia