Foto: garanco
Recept je z upravený podľa knihy "Mirovaja kuchňa"
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
2 ks |
|
1 lyžička |
|
4-5 lyžíc |
|
Plnka: | |
300 |
|
1 ks |
|
1 lyžička |
|
podľa chuti |
|
Na poliatie: | |
50 g |
|
250 ml |
|
|
Postup
-
1
Cesto: z múky, vajec. soli a vody zamiesime rezancové cesto a natenko ho rozvaľkáme. Povykrajujeme z neho kolieska s priemerom 4-5 cm.
- 2
Mäso a cibuľu, soľ a korenie spolu zmiešame, na každé koliesko cesta položíme kôpku plnky, okraje cesta potrieme vodou, krúžok preložíme a okraje dobre zatlačíme Na pomúčenej doske necháme pelmene trochu obschnúť.
- 3
Vo veľkom hrnci privedieme vodu do varu, osolíme ju a postupne do nej vkladáme pelmene. V nezakrytom hrnci ich varíme 10 minút. Medzitým roztopíme maslo a prípadne nepoužitú plnku v ňom krátko podusíme. Uvarené pelmene vyberieme na misu, polejeme maslom. Podávame na tanieri poliate kyslou smotanou a posypeme posekaným kôprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keď ich chceme variť na obed, tvarujeme bežné pirohy, no aj tak chutia výborne.
prikladám foto z originálnej ruskej "peľmenice"
...a takto vyzerajú v nej vytvarované pelmene..