prazdny

Fašiangové šišky s pridaním sušeného mlieka

Bezmäsité jedlá

Výborná pochúťka na tieto fašiangové dni, nadýchané šišky plnené malinovým lekvárom....

prazdny

Pšenový nákyp so slivkami

Bezmäsité jedlá

Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....

prazdny

Naša silvestrovská kapustnica

Večera

Túto kapustnicu robíme každý rok na Silvestra, vyskúšajte, je výborná.

prazdny

Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom

Bezmäsité jedlá

Ponúkam recept podľa starých mám na obľúbené pirohy pre každú generáciu. Za starých čias to bolo...

prazdny

Pizzòccheri della Valtellina

Cestoviny

Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

prazdny

Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom

Cestoviny

Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....

prazdny

Kuracie prsné plátky so syrovou omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie prsné plátky so syrovou omáčkou, ryžou a hranolkami.

prazdny

Sójový šalát s brokolicou a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Tento šalát môže byť nielen chutnou večerou, ale aj plnohodnotným obedom....

prazdny

Omáčka s morskými plodmi na špagety

Cestoviny

Pretlačený cesnak chvíľu orestujeme na olivovom oleji. Pridáme morské plody a pár minút restujeme spolu...

prazdny

Šišky, ktoré zvládne aj amatér

Hlavné jedlá

Moje prvé šišky, ktoré chutili výborne. Podľa postupu ich zvládneš urobiť aj ty :) Poďme...

prazdny

Pasta alla Norma

Cestoviny

Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou....

prazdny

Tvarohové buchty s tvarohovou plnkou

Koláče

Buchty sú bez kysnutia a chuťou potešia každého.

prazdny

Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky

Večera

Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...

prazdny

Silvestrovská kapustnica

Bravčové mäso

Môj postup receptu je trošku iný ako sa dočítate inde, ale začínam tým, že varím...

prazdny

Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci)

Cestoviny

Toto jedlo je jednoduchšie ako cestoviny s bazalkovým pestom....

prazdny

Kuracie stehná s gaštanovou plnkou

Kuracie mäso

Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....

prazdny

Zemiaková polievka s hubami

Bravčové mäso

Praktická variabilná slovenská pochúťka, podľa mňa pre každú domácnosť od Tatier k Dunaju, ale aj od Vihorlatu až po Malé Karpaty....

prazdny

Kysnutý makový závin

Koláče

Žiadne váženie múky na cesto, pomôckou je hrnček. Výsledok prekvapí, takýto závin môže byť aj na vašom stole hoci aj na Vianoce....

prazdny

Filé na mlynársky spôsob

Hlavné jedlá

Rybie filé rozmrazíme, umyjeme a osušíme. V miske sme si zmiešali múku s mletou paprikou,...

prazdny

Ušká (orecchiette) trochu netradične

Cestoviny

Netradične, pretože tradične sa tento typ cestovín pripravuje buď s brokolicou alebo sa robia broccoleti či...

prazdny

Fazuľková polievka nakyslo

Bezmäsité jedlá

U nás na Šariši sa varili dva druhy fazuľkovej polievky. Jedna na cibuľke s mletou červenou...

prazdny

Ryžový nákyp s jablkami

Bezmäsité jedlá

Keď máme na obed kyslú polievku, žiada sa niečo sladké. Upiekla som ryžový nakyp.

prazdny

Trhané bravčové mäso Pulled pork

Bravčové mäso

Obmena známeho jedla. Exotická kombinácia chutí. Najviac sa hodí s čínskymi bao buns.

prazdny

Syrové makaróny Mac and Cheese

Cestoviny

Jedna z verzií na obľúbené jedlo.

prazdny

Ryža so zelerom a mangoldom

Bezmäsité jedlá

Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)

prazdny

Kuracia polievka so zeleninou a ryžou

Kuracie mäso

Kuracia polievka so zeleninou a ryžou je tradičné jedlo plné chuti a výživných ingrediencií. Ideálna na zimné dni....

prazdny

Pečená brokolica so zálievkou z tofu

Bezmäsité jedlá

Brokolica sa u nás teší veľkej obľube. Je to jedna z najzdravších zelenín. Spojením so...

prazdny

Zapečené pšeno s jablkami

Bezmäsité jedlá

Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....

prazdny

Pečený pstruh plnený sušenými slivkami

Hlavné jedlá

Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou....

prazdny

Chutná polievka z batatov

Bezmäsité jedlá

Výživná chutná a časovo nenáročná polievka z batatov.

prazdny

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu

Bezmäsité jedlá

Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

prazdny

Špagetová tekvica zapekaná s párkami

Hlavné jedlá

Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

prazdny

Rýchle cuketové lečo

Bezmäsité jedlá

Všetku zeleninu umyjeme a očistíme. Do veľkého hrnca dáme zohriať olej a pridáme nakrájanú cibuľu, ...

prazdny

Kačica so sušeným ovocím

Hlavné jedlá

Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí....