Foto: sjuz
Žiadna špecialita, len som už dávno nerobila plnenú cukinu. Plnka sa dá samozrejme obmieňať podľa chuti a fantázie. Dnes som plnila takto.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Nakrájame si na malé kocky očistené menšie šampiňóny, a pór. Dáme na olej osmahnúť, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a opečieme, kým nie je mäso hnedé. Mäso miešame, aby sa rozdelilo na drobno.
- 2
Medzitým, ako sa nám mäso opeká, si pozdĺžne prerežeme cukiny, vydlabeme vnútro lyžicou. Očistíme si veĺké šampiňóny, nožičky môžeme pokrájať do mäsa. Vydlabeme vnútro malou lyžičkou. Treba opatrne, aby sa nerozlomili.
- 3
Hotové mäso vysypeme do misy, pridáme vajce, posekanú vňaťku, postrúhaný syr. Premiešame.
- 4
Naplníme cukiny a šampiňóny. Posypeme strúhaným syrom. Polejeme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. C, na cca 20 min.
- 5
Podávame so zeleninovou oblohou, ja som ešte navrch dala kyslú smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kuřecí rolády, každou s trochu jinou náplní a s jiným kořením. Každému jsem dala na talíř plátky z obou rolád a vypadalo to dobře.
Dávám si recept do své kuchařky.