Kuracie nôžky s ryžou v batôžku fotorecept

coldbery - fotkacoldbery, 23. júna 2010
Kuracie nôžky s ryžou v batôžku (fotorecept)
Foto: coldbery

Tento recept som si sama vymyslela, nakoľko môj manžel nemá rád hydinu a prispôsobila som ho jeho chúťkam.....a chutilo mu to veľmi :-)

30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

: Príloha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame slaninku na rezance a spenime na trošku oleja,potom pridáme nastrúhanu mrkvu a redkvičky a porestujeme.

    Kuracie nôžky s ryžou v batôžku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec pridáme pokrájanu cibuľu a ešte chvíľu popražíme...nakoniec pridáme uvarenu ryžu...(množstvo nepíšem,lebo je to na Vás, aké množstvo treba,podľa počtu nožiek.)

    Kuracie nôžky s ryžou v batôžku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie nožky stiahneme z kožiek.Tie potom naplnime touto zmesou a dáme do rury zapiecť na 200°C.

    Kuracie nôžky s ryžou v batôžku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie nožky okoreníme podľa chuti dáme do hrnca na popraženu cibuľu a dusíme na peci.Keď su opečené zo všetkých strán ,dáme do rúry zapiecť.

    Kuracie nôžky s ryžou v batôžku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec urobíme prílohu s kapusty,redkvičky a mrkvy....mrkvu nakrájame na tenšie hranolky a dáme popražiť na masle...potom pridáme troška cukru a skaramelizujeme.Nakoniec pridáme nakrájany cesnak...chvíľu ešte popražíme a dáme do kapusty okorenenej vegetou a nakoniec dáme troška octu na chuť....

    Kuracie nôžky s ryžou v batôžku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prajem dobrú chuť.....nám to veľmi chutilo....

    Kuracie nôžky s ryžou v batôžku (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
dobre som pochopila? Máme potom dva druhy stehien, tie pravé bez kože, a tie nepravé, teda iba kožu naplnenú plnkou? To potom manželovi ponúkaš tie nepravé a ty papkáš tie pravé? Tak to si s ním vypiekla...ha,ha...ale tak mu treba, keď nechce hydinu...
Som rada,že sa vám recept pozdáva...tiež v kožkách robím aj obyčajnú klasickú plnku,ale pri ryži mi špekulujú a tak som to vymyslela takto ...
a napodiv mi to jedia....vraj je šťavnatejšia.....:-)...a tá chrumkavá kožka
tu manžel miluje.... :-)
No to je dobrý nápad. Kurčatá oderiem pred prípravou skoro vždy (a kožu zahadzujem), tak by som mohla kožu zo stehienok odložiť a použiť, keď budem robiť plnené kura.
Sovka, zahadzuješ kožu s kuraťa? Prekvapuješ ma! Ja ju použijem do polievky, alebo do perkeltu...vyvarím, alebo vydusím...a potom ju nekonzumujem, dám psovi, alebo do kontajnera, ale už využitú...Mudrujem, prepáč mi to...cmuk
super recept, určite vyskušam, ale sovka prekvapila aj mňa, ja to robím presne ako braxi, vyvarím v polievke a šmarím susedovie psovi...
aj ja teraz rozmýšľam , čo bude jesť môj pes ,keď mu zoberiem ešte aj kože ?.. ale určite vyskúšam,ďakujem a ukladám.
Ja kožky nikdy nevyhadzujem...vždy ich niečim naplnim a krásne zapečiem...len tak uvarenu,alebo udusenu by som nezjedla....naplniť môžte aj upravenými hubami,alebo mletým mäskom ale aj uvarenými a popučenými zemiakmi zaliatými opečenou cibuľkou...keď tým naplnite kožky a fajn zapečiete je to božské.....:-)))

Pridaj komentár k receptu: