Plnená kuracia roláda fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 21. júna 2010
Plnená kuracia roláda (fotorecept)
Foto: tatranka

Túto roládu robievam na studeno aj ako hlavné jedlo.Je to rodinný recept a pamätám si,že aj u nás bola často na stole.

8
porcií
90 minút
príprava
75 minút
na 200 °C

Suroviny

2  páry
500  g
150  g
100  g
2  kusy
4  plátky
7  pásikov
4  strúčiky




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia prerežeme na tenšie pláty.Poukladáme do tvaru obdĺžnika.Cez fóliu sa ich snažíme tak naklepať,aby sme ich neprederavili. Osolíme,okoreníme,posypeme práškovým cesnakom. Na mäso uložíme vedľa seba na celú plochu,plátky šunky. Na šunku rozotrieme mleté mäso,do ktorého sme pridali 1 káv.lyžičku soli,trochu čierneho korenia,4 strúčiky pretlačeného cesnaku,a za dve lyžice nasekanej,petržlenovej vňati.Spracujeme,dobre premiešame. Na okraj budúcej rolády uložíme po dĺžke: na pásiky pokrájaný syr,kyslú uhorku,červenú kapiu a posekanú petržlenovú vňať.Stočíme.

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Roládu na pevno stočíme.Preložíme na poolejovaný dvojobal alobalu a vytvoríme rolku.Boky pevne stočíme.Na vrch uložíme pásiky udenej slaninky.Zbalíme.

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do pekáča s vodou a pečieme pri teplote 200 0C hodinu./Vlastne ju vo vode varíme/.Môže sa robiť aj na horáku.Je dobré ak je vrch prikrytý. Potom roládu vybalíme,ona pekne drží. Preložíme ju na usmaženú cibulku na oleji a ešte necháme zapekať asi 15-20 minút.

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Túto roládu s obmenou robím aj s vajičkami na tvrdo.Vtedy dávam len petržlen a vajíčka.Ináč postupujem rovnako. Je to po schladení vítané jedlo na studeno. K roláde podávam opekané zemiakové ruže a zemiakovú kašu.

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
@tatranka škoda, že si nepridala aj tie ruže /postup/ sú pekné, rolád nikdy nie je dosť za studena, teplé, akékoľvek, dobrý recept.
frezia68
Robím podobné rolády,aj z celého odkosteného kurčaťa,ale vždy len pečiem,aj v alobale bez vody a dopekám s otvoreným alobalom.Tvoj spôsob nepoznám-vyskúšam,ale tú "ružičku"iste nezvládnem.Poradíš?
sjuz
mám rada kuracie rolády. dajú sa plniť všeliak - a tá ruža tam je krásna:)
hannah22
veľmi veľmi pekný a určite ak dobrý receptík a tá ruža, hmmm ... :))
moli
Veľmi krásne a určite aj chutné.Už je v KK, ďakujem za typ :o)))
mamenka
Toto robievam aj ja a aj z celého vykosteného kuraťa. Samo, že bez ruže. To teda neviem, ako sa robí, ale rada sa poučím.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Tiež mi padla do oka zemiaková ruža. Je nádherná. Recept si ukladám. Na takéto rolády sa vždy používa vykostené kura, čo som síce nikdy neskúšala, ale myslím, že by som to nezvládla. Tento spôsob je jednoduchší. určite ho vyskúšam.
frezia68
@jo :nie je to ťažké,začneš od krku na chrbte,prsia sú dole a pekne odkosťuješ....je pravdou,že dobre je raz vidieť.....
bambitka
velmi pekne vyzdobeny tanier a ta ruza to je naaaaadhera a rolada musi byt tiez velmi dobraaaa:))))
celka
Dávám si do KK, lebo dobrých plněk ně je nikdy dosť. Vyzerá to, že sa
opakujem, ale tak ma to napadlo eště pred prečítaním komentára @Tinky.
tatranka
Frezia samozrejme,že ťa ju naučím.Prepáč,že som neodpovedala hneď.No odišla som na dovolenku.Teraz sa už budem snažiť.
nataly111
tatranka...vyzerá to dobre..ale ja keď robím roládu z kuraťa, tak ju mám vždy suchú....vie mi niekto poradiť ako urobiť roládu,tak by nebola suchá?....dakujem
tatranka
@nataly111 Nedá sa povedať,žeby som ju mala nejako mastnú,no suchá nie je.Keď ju balím na varenie do alobalu,na spodok dám kúštiky masla a tiež aj na vrch rolády a tak ju dobre uzavriem.
používateľ nemá avatar
hd
hd
tatranka, mali sme oslavu a veľkú dilemu - chcela som niečo nové vyskúšať, ukuchtiť... rozhodla som sa pre tvoj recept, pri ktorom mi pomáhala aj moja 9 ročná dcérka a musím povadať, že sme mali obrovský úspech - dokonca si pýtali aj recept... - úžasne spracované, nafotené - klaniam sa a ĎAKUJEME!!!!!
tatranka
@hd keď mi príde takáto odozva na recept,ako tá tvoja,vždy sa veľmi poteším.Teším sa,že si uspela s roladou.Vyzerá po nakrájaní pekne aj za teplej úpravy a aj za studena.Oslávencovi dodatočne blahoželám.
tatranka
@diabambulka nie je to nič ťažké.Je s tým trochu roboty,ale výsledok stojí za to.Umyté zemiačiky aj so šupou si nakrájaš na tenučko.Tieto tenké kolieska ponorím do vody a nechám vyluhovať zo škrobu.Potom ich vysuším.A začnem skladať ako lupenky ruží.Pomáham si špáradlami,aby sa mi nerozpadli.
Hotový kvietok-ružu,vysmažím v horúcom oleji.To je všetko.Nech sa ti vydaria. Nevzdávaj to pri prvom nezdare.
Tak isto robím kvietky aj z inej zeleniny.No tie nevysmážam./ Mrkva,baklažán,cuketa.../
lakey
Nádherné jedlo a verím že i chutné.
tatranka
@rudolka tam nie je nič,čo by sa ti nemalo podariť.Držím päste a nech chutí.Ja som ju robila pred štedrým večerom na vianočné sviatky,na studeno som ju servírovala.
rudolka
velmi chutilo,super,zajtra ma manželka narodeniny tak chce aby som to urobil znova,uť sateraz teší,vdaka za chutovku
kimlo
Nechapem ako mi takato dobrota mohla uniknut...hned ukladam a davam 5*
tatranka
@kimlo na tejto roláde nie nič neobyčajné,ale je to chutné jedlo aj za studena na misu a aj ako hlavné jedlo.U nás na stole je pomerne často.Ani jedna oslava sa bez nej nezaobíde.Nech ti chutná.
tatranka
@rudolka chcela by som najprv popriať manželke k narodeninám,všetko dobré.
Zároveň sa teším že vám moja roláda chutí a predpokladám,že jej ju urobíš,ak ťa o ňu požiadala.
Nech sa oslava vydarí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia