Špenátovo-mrkvové lasagne

zuzu1986 - fotkazuzu1986, 19. júna 2010
Špenátovo-mrkvové lasagne
Foto: zuzu1986

Ako som už povedala, cestoviny ja môžem, a lasagne nie sú žiadnou výnimkou, či už klasika s mäskom, alebo rôzne zeleninové varianty. Tu je Zobraziť celý popisAko som už povedala, cestoviny ja môžem, a lasagne nie sú žiadnou výnimkou, či už klasika s mäskom, alebo rôzne zeleninové varianty. Tu je jedna z mojich...

5-6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

4-5 ks




Postup

  1. 1

    Domáce cestoviny si robím z jedného vajíčka, múky, vody a štipky soli. Cibuľku nakrájame na rezance, opražíme na oleji, poprášime provensálskym a čiernym korením a ešte chvíľu pražíme. Pridáme nastrúhanú (na väčšie kusy) mrkvu a dusíme do mäkka. Pridáme špenát, vegetu, chilli a ešte spolu popražíme.

  2. 2

    Urobíme si bešamel, múka-olej-mlieko. Zapekaciu misu vymastíme maslom a postupne vrstvíme. Cestoviny, špenát-mrkva, omáčka. Na vrchu ostanú cestoviny. Dáme zapiecť na cca 20-25 min.

Diskusia k receptu

katka2
Túto dobrotu sme mali v piatok na obed v práci bolo to výborne.
foska
Dakujem za inspiraciu, vcera som na veceru vytvorila nieco v podobnom style - z mangoldu miesto spenatu, mrkvicky, privonala som to susenou bazalkou a oreganom. Mnamka :) Hore tronila pokrajana mozarella, skoda, ze parmezan sa uz minul... dik za recept!
tifani
Dakujem za recept bolo to vynikajuce, uz som to skusila aj s kuracimi prsiami (1 ks )nakrajat na cibulku potom mrkvu a spenat atd... VELMI DOBRE ODPORUCAM




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia