Foto: frezia68
Snažíme sa žiť zdravo(keď už sme v zime tých pár kíl pribrali ) a vymýšľame ľahké,zeleninové jedlá.Keď som bola na dovolenke v Soči a Zobraziť celý popisSnažíme sa žiť zdravo(keď už sme v zime tých pár kíl pribrali ) a vymýšľame ľahké,zeleninové jedlá.Keď som bola na dovolenke v Soči a Gruzii,pri stolovaní bol len tak v pohári zväzok čerstvej petržlenovej vňaťky a domorodci si ju nosili aj na pláž.Na obrúsok rozložili proviant a zelenú vňať len tak zakusovali k jedlu.My ju krájanú používame tiež všade,kde sa dá.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si umytú zeleninu.
-
2
Na oleji speníme cibuľu a cesnak.
-
3
Cuketu nakrájamu na na polovičné tenké kolieska a pridáme k cibuľke dusiť asi na 5 min.
-
4
Odstavíme,necháme vychladnúť.Nakrájame si paradajky na kocky.
-
5
Pridáme na drobno nakrájanú feferónku,strúhaný syr,ochutíme soľou a ČK,pridáme vajíčka a všetko spolu zmiešame.Pridáme nakrájanú petržlenovú vňaťku.
-
6
Na panvici rozohrejeme olej,dáme 3 naberačky zmesi a posypeme mletými orechami. Zvyšok navrstvíme na panvicu a pomaly pečieme. Obrátime a dopečieme do zlata.Omeleta je dobrá aj studená a môže sa pridať príloha podľa chuti.Tak ako zelenú vňať,pridávam všade kde sa dá aj orechy,lebo dodávajú srdcu energiu a sú zdravé,ale môžete ich vynechať.
Diskusia k receptu