Farmárkina polievka

jody - fotkajody, 20. júna 2010
Farmárkina polievka
Foto: jody

A zasa krúpy. :-)

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (najlepšie domácej)




Postup

  1. 1

    Na masti opečieme nakrájanú cibuľku. Po chvíli pridáme zeleninu nakrájanú na kocky a tiež opekáme. Prisypeme za riadnu hrsť lámanky, rasce podľa chuti, posolíme, podlejeme vodou, pridáme kožu zo slaniny a uvaríme domäkka.

  2. 2

    Polievku nakoniec mierne prihustíme zástrepkou z múky a vody. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

sjuz
dala by som si. mám, rada krúpky:)
klaura
krúpy v polievke mám veľmi rada ... vyskúšam ...
ja ich dávam najmä do hŕstkovej polievky ... je podobná tejto :)
tinca
@jody vracia ma to do detstva,moja starka často dávala do polievok krúpky a chutili mi, dobrá ľachká polievka
braxi
Do takejto polievočky môže byť aj kus kus...
alexdidi
krúpy mám rada a dosť často ich varím buď do polievky alebo aj ako prílohu k mäsu...
torticka
Veľmi dobrá polievočka, aj stará mama nám ju, vnúčencom, varievala, keď sme boli u nej na prázdninách.
sovka62
Kedysi som krúpy nenávidela. So súrodencami sme sa vždy zhrozili, keď bola "geršľová" polievka. Mama ju varievala z vody z údeného mäsa, do iných polievok krúpy nedávala. Ale asi je pravda, že vekom sa chute menia, teraz môžem krúpy v akejkoľvek podobe, hoci aj len uvarené, trochu posolené a pomastené. Len do polievky som ich ešte nedávala, tak vyskúšam, určite to bude dobré.
honestka
mam velmi rada gersnu v hocijakej podobe, casto pridavam do zeleninovych polievok, je vemi zdrava Unescom ocenena ako dokonala potravina. Tvoja polievocka Jody vyzera velmi dobre, len si zasadnut...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia