Foto: enerrgizer
zemiaky, kompere, bandurky, grule, krumple, kromple, švábka, erteple....
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
....pripravíme si všetky suroviny. Zemiaky očistíme, osolíme a dáme variť. Z masla, korenia a byliniek si vymiešame bylinkové maslo...
-
2
...lístkové cesto vyvaľkáme na tenko a nakrájame na štvorce. Vložíme do formy na muffiny, alebo do veľkých papierových košíčkov na pečenie muffinov...
-
3
....uvarené zemiaky popučíme, zmiešame s bryndzou a nakrájaným pórom. Zmesou naplníme košíky z lístkového cesta. Na vrch dáme hrudku bylinkového masla...
-
4
...na zemiaky dáme nastrúhaný tvrdý syr, lístkové cesto natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme zapiecť do rúry pri 200°C, na 15-20 minút...
-
5
...upečené košíčky ozdobíme čerstvým pórom, kolieskami chilli papričky a syrovými tyčinkami, ktoré sme upiekli zo zvyšného lístkového cesta. Podávame s cesnakovou pomazánkou, alebo akýmkoľvek mäsom...dobrú chuť
Diskusia k receptu