Blíži sa leto a grilovačka patrí medzi obľúbené činnosti mnohých nielen mladých ľudí. Chutné, šťavnaté grilované mäsko poteší jazýček každého z nás. Ak k Zobraziť celý popisBlíži sa leto a grilovačka patrí medzi obľúbené činnosti mnohých nielen mladých ľudí. Chutné, šťavnaté grilované mäsko poteší jazýček každého z nás. Ak k mäsku pridáme zeleninku, syr, či slaninku nadobudneme naozaj výbornú a pri grilovačke nie príliš typickú chuť mäsa.
porcií
príprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme, nakrájame, naklepeme (asi 10rezňov z 1kg mäsa). Každý rezeň osolíme, potrieme kečupom a pokoreníme. Zvyšný kečup zmiešame s korením, ktoré nám ostalo, pridáme olej a šťavu z citróna. necháme odležať najlepšie 24-hodín
- 2
Zeleninu si nakrájame na kolieska, prípadne na plátky /podľa chuti/. Slaninu a syr kúpime nakrájané na plátky.
- 3
Na grile ogrilujeme najkôr zeleninu asi 2-3 minútky, potom ogrilujeme mäsko. Na každý kus ogrilovaného mäsa ešte na grile položíme kus slaniny a ešte rýchlo ogrilujeme z každej strany. Preložíme na tanier a na horúce položíme plát syru, aby sa roztiekol. Na tanier položíme mäso a ozdobíme grilovanou zeleninou. Tento recept je veľmi obľúbený a chutný. Slaninka mäsku dodá nezameniteľnú chuť. Síce je to kalorická bomba, ale zeleninka môže nahradiť chlieb či pečivo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu