Cuketové rezne fotorecept

jankulka79 - fotkajankulka79, 21. júna 2010

Keďže sa doma snažíme čo to dopestovať tak keď sa podarí treba to aj skonzumovať :-).Tak je to aj s cuketou. Ešte že Zobraziť celý popisKeďže sa doma snažíme čo to dopestovať tak keď sa podarí treba to aj skonzumovať :-).Tak je to aj s cuketou. Ešte že rodinka môže zeleninku na každý spôsob.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
15 dkg
15 dkg
Na obalovanie:
2 ks
príloha:
1 kg




Postup

  1. 1

    Mladú cuketu si umyjeme rozkrojíme na polovicu a potom polovice na plátky (viď obrázok). Osolíme ju prípadne posypene aj grilovacím korením a necháme cvíľu odstáť. Cuketa pustí prebytočnú vodu. Pripravíme si plátky syra a šunky.

    Cuketové rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plátk cukety preložíme plátkom syra a vložíme aj preložené koliesko šunky a prekryjeme druhu cuketou. Obaľujeme v troj obale a vypražíme.

    Cuketové rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravené " rezne " podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou či zeleninovým šalátom. Podľa chutí môžeme poliať aj tatarkou

    Cuketové rezne (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

enerrgizer
tie rezne sú fajn, ale s tou prílohou to nie je ťažké?...možno zemiaková kaša, alebo len zeleninka...
huck
a mne sa prave slinky zbiehaju na tie zemiačky!!! Rozmyšlam.. ako su pripravene?
jeka
rezne sú výborné ,to robím a zemiaky,kedže dcera nemôže vypražané,tak ich najprv uvarím v osolenej vode a potom ich posypem grilovacím korením a podlejem vodou a dám ich zapiecť.
zdezda
:-) mňaaam, urobím si túto cuketu s novými zemiačikmi na masle a s petržlenovou vňatkou :-))))
lydia
To prekladanie vrstiev je napísané nejasne. Medzi dvoma vrstvami cukety je vrstva sunky a syra? Dobre som pochopila? Aké hrubé majú byť plátky cukety? Lebo ak 1 cm, je to nezmyselny recept, ak pol cm, tak by to ešte mohlo byť...
alexdidi
@lydia , neviem čomu nerozumieš, cukety si predsa môžeš dať tak hrubé ako chceš a medzi nimi je šunka a syr....jankulka, prepáč, asi som odpovedala za teba...ja ich tiež robím a sú fajn...doporučujem
jankulka79
pre lydiu. tak ako napísala alexdidi dáš si tak ani nie 0,5cm hrubú cuketu na to plátok syra, šunku a druhý plátok cukety a šup do troj obalu.
alena45
toto som už robila, je to fakt veľmi chutné aj pre nezeleninových jedákov. Cuketový plátok potriem veľmi jemne horčicou. Len taký malý rozdiel.
klaura
ja cuketu vysmážam samotnú ... vďaka za inšpiráciu, určite vyskúšam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia