Lečo a lá cukina

bublika - fotkabublika, 19. júna 2010
Lečo a lá cukina
Foto: bublika

Opäť raz sa mi "premnožila" cukina v chladničke a mala som chuť na nejakú rýchlu a obyčajnú večeru.....len inšpirácia neprichádzala.....a potom prišla moja suseda....a Zobraziť celý popisOpäť raz sa mi "premnožila" cukina v chladničke a mala som chuť na nejakú rýchlu a obyčajnú večeru.....len inšpirácia neprichádzala.....a potom prišla moja suseda....a inšpirovala ma.....ževraj "urob si cukinove lečo"....takže dik Miška :)

Suroviny

1-2 podľa veľkosti
4-5 stredne veľké
2-3




Postup

  1. 1

    postup je taký ako u normálneho leča.osmažila som cibuľku na oleji (ja dávam skoro všade olivový) pridala slaninu na malé kocky, keďže sme doma nemali párok ani klobásku, potom nakrájanú cukinu na kúsky a nakrájané paradajky.všetko som nechala zmäknúť a pridala som ešte pol konzervy lúpaných drvených paradajok lebo bola otvorená v chladničke :) no a keď bolo všetko mäkké rozbila som "tři vejce do skla" a šupla to k zeleninke, osolila, okorenila, všetko som zamiešala a hotovo...chutí to výborne :)

Diskusia k receptu

evusik
cukínu môžem na akýkoľvek spôsob a toto je taká rýchlovka vhodná na letnú večeru, pekné foto :-)
bublika
@tinca ano ano miesto papriky...a vlastne tusim je to aj lepsie lebo paprika mi niekedy nesadne.je tazka na zaludok....takze aj pre tych ktorym paprika nerobi dobre :)
celka
Já vždy dělám jeden den cukinový guláš ( cibule,papriky, rajčata a cukina, sůl, cukr, ocet ) a druhý den do zbylého přidám klobásu a vajíčka a mám lečo.
To dělám v létě, když nechci ztrácet čas u plotny.
jeka
cukina je dobra aj s vajíčkom
jabath
Cukinu pridávam do bežného leča už zo dva -tri roky a je to strašne dobréééé.... A keď ma pochytí záchvat zdravej výživy, tak miesto klobásky oklamem lečo údeným tofu. Klobása je síce klobása, ale ani tofu nie je na zahodenie. Na tanieri si lečo ešte vylepším lyžičkou pochúťkovej smotany....
Tak si nechte čvachtat, lidi :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia