Zapekané zemiaky s kalerábom

oco - fotkaoco, 17. júna 2010

Zdravé chutné,diétne

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
250 g
5 ks
150 g
1 PL
100 g




Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvarené a ošúpane zemiaky nakrájame na plátky.Šampiňóny nakrájame a udusíme v troche vody s pridaním drvenej rasce.Posekanú petržlenovú vňať,pridáme k šampiňónom a premiešame.Očistené kaleráby nakrájame na plátky a v osolenej vode varíme 10 minut.Vody dáme toľko aby boli kaleráby zakryté.

  2. 2

    Na dno zapekacej misy dáme huby na ne rovnomerne zemiaky a nakoniec kaleráb.Vyvar z kalerábov dochutíme,mletým čiernym korením,strúhaným muškátovým orieškom prípadne dosolíme a nalejeme na zeleninu..Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom zmiešaným so strúhankou a polejene opraženou slaninkou a zapečieme.

  3. 3

    K tomu šalát podľa vlastnej chuti najlepšie nejaký zelený.

Diskusia k receptu

isar
Zemiaky by som dala na spodok i na vrch a neuprednostňovala by som nové zemiaky, ale ak iné teraz nie su... So zálievkou, vodou z kalerábov, asi treba pošetriť, aby to nebola omáčka. Také jedlá mám rada, odkladám.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
je tam chyba používam časť vývaru .Zemiaky trochu toho vývaru vpijú do seba.Keď je nová zeleninka je to iné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia