Zdravé chutné,diétne
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
V osolenej vode uvarené a ošúpane zemiaky nakrájame na plátky.Šampiňóny nakrájame a udusíme v troche vody s pridaním drvenej rasce.Posekanú petržlenovú vňať,pridáme k šampiňónom a premiešame.Očistené kaleráby nakrájame na plátky a v osolenej vode varíme 10 minut.Vody dáme toľko aby boli kaleráby zakryté.
- 2
Na dno zapekacej misy dáme huby na ne rovnomerne zemiaky a nakoniec kaleráb.Vyvar z kalerábov dochutíme,mletým čiernym korením,strúhaným muškátovým orieškom prípadne dosolíme a nalejeme na zeleninu..Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom zmiešaným so strúhankou a polejene opraženou slaninkou a zapečieme.
- 3
K tomu šalát podľa vlastnej chuti najlepšie nejaký zelený.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu