
Pórová omeleta s pažítkou
Rýchla večera, keď nás hlad morí a nie je čas na dlhé varenie....

Jednoduchá marinovaná ryba
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....

Špargľa na flámsky spôsob
Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme...

Ramen s tofu
Zeleninový vývar privedieme do varu spolu so sójovou omáčkou, ryžovým octom, bielym korením a kombu....

Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....

Restovaná ryža
Ahojte, rozhodol som sa s vami podelit o moj prvy recept na Vareche, restovana ryza na moj sposob....

Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa...

Cuketové balíčky s tvarohom zapekané v ajvare
Dajú sa jesť za tepla aj na studeno a vždy chutia ohromne. Pre všetkých, ktorí...

Ázijský kurací šalát s rezancami
Čerstvú, krehkú zeleninu stačí doplniť jemným kuracím mäsom a skvelé ľahké jedlo je na svete.

Zapekané cestoviny so syrom a semienkami
Semienka a mandle sú skvelou chrumkavou zásobárňou zdravých olejov.

Kuracie prsia na zelenine so smotanou
Na kocky nakrájané kuriacie prsia orestujeme s nakrájanou cibuľkou na oleji. Osolíme a pridáme nakrájanú mrkvu,...

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Rýchla zeleninová polievka s ázijskými rezancami
Hotová za 15 minút, sýta a veľmi pestrá. Výborná polievka pre tých, ktorí sa...

Talianska paradajková polievka
Na horúcom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, potom drvené paradajky. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme...

Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Množstvo surovín dávame podľa počtu stravníkov a vlastnej chuti.

Pečené bataty plnené fazuľou
Pečené sladké zemiaky sú dobré samy osebe. My sme k nim pridali fazuľu v paradajkovej omáčke....

Paradajkovo-cuketová polievka s pórom
Táto polievka je veľmi rýchlo hotová. Ak máme málo času, príde vhod.

Kurací šalát s dresingom z kyslej smotany
Tento šalát môžete brať ako tip na spracovanie zvyškov kuraťa z víkendového obeda.

Pstruh pečený s maslom a bylinkami
Očisteného pstruha dostala dcéra od kamaráta rybára, ktorý ho chytil počas sezóny na rieke Poprad...

Krémová zelerová polievka s toustovými hriankami
Príjemnou chuťou prekvapila zelerová polievka aj tých, čo neľubia zeler.

Zemiaky pečené s tekvicou
Trochu predvarené ošúpané zemiaky nakrájané na šestiny uložíme aj s väčšími časťami tekvice bez šupy na plech...

Ryža s kurkumou a so zeleninou
Kurkumová ryža je jedno z tých jedál, ktoré si zamilujete kvôli jej farbe, aróme a chuti....

Tortellini s maslom, kyslou smotanou a bylinkami
Ked še neda, ta še neda... Pre nedostatok času som dnes mala takýto rýchly obed...

Sicílska caponata
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....

Pražená kantonská ryža
Kantonská ryža je ryža na čínsky spôsob, ktorá kombinuje omeletu, zeleninu, ryžu a klobásu....