Krupicová kaša s ovocím

tinca - fotkatinca, 19. júna 2010
Krupicová kaša s ovocím
Foto: tinca

Toto jedlo milujú väčšinou deti, no a veď aj my sme niekedy "veľké" deti, tak prečo si ju nedopriať. Je to netradičný recept, ale Zobraziť celý popisToto jedlo milujú väčšinou deti, no a veď aj my sme niekedy "veľké" deti, tak prečo si ju nedopriať. Je to netradičný recept, ale chutí príma aj takto s ovocím.

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,5 dcl
1 PL
2 PL
10 ks




Postup

  1. 1

    Z mlieka, lyžice cukru, kúsku masla a krupice si uvaríme krupicovú kašu. Každý si pridá krupice podľa toho akú má rád, ja mám rada radšej redšiu. Po odstavení do nej vmiešame pokrájané plody kompótu liči. Vylejeme do taniera, pridáme ešte kúsky masla posypeme kakaovým práškom /ja mám na kašu rada pravé kakao, nie granko, ale ako komu chutí/,a posypeme práškovým cukrom. Nakoniec dozdobíme šľahačkou, kúskami čokolády a liči.

  2. 2

    Rada NAVYŠE! Môže to byť aj iné ovocie teraz zrejú jahody, tak aj tie, ale ja tento kompót mám veľmi v obľube aj na puding. Najlepšia ja táto kaša s červenými ríbezľami, len zásoby sa minuli a teta, ktorá mi ich dodáva ešte nemá zrelé. Ale zarodené sú krásne, tak najbližšie bude s ríbezľami.

    Krupicová kaša s ovocím - obrázok 2

Diskusia k receptu

jody
Mňam, odmala mi ju robievali s malinami, strašne dávno som to nejedla, ďakujem za pripomenutie. :-)
lubjak
U nas sa jedla krupica so skoricou a cukrom,pomastena maslom.Az opat zavonala.
marienka44
Cakam na dozrete ribezle, budem varit lekvar. Pouzijem ho na zlepovanie lineckych koliecok,islovych torticiek, na žerbo rezy atd. Uz sa minuli zasoby. Len je malo slnka. :-)
sovka62
Kašu s ovocím som ešte nejedla, ale vyzerá to veľmi lákavo. Vyskúšam.
tinca
@sovka včera som zháňala už som nevedela čo si dať a napadlo ma toto, často sme si to s maminou robili a ja na ňu nedám dopustiť,lepšia je ako klasika.
honestka
Krasna prezentacia, ja tiez rada iba holandske kakao nie granko a mazel skoricu. Robievame si to ako rychlu sladku mnamku, vacsinou vo weekendove rano.
58vlasta
Dnes na raňajky varil syn krupicovú kašu s grankom pre nás, tak nabudúce rodinku prekvapím a urobím s ovocím. Mali sme jahody, nevesta však z posledných upiekla výborný koláč. Zhodnotili sme, že máme malý plech na pečenie:-)))
sjuz
mňam, krupicovú som už dlho nejedla....ale s ovocím tiež ešte nikdy:) najradšej mám s kakavkom, cukrom a maslom:)
alexdidi
tak toto som nejedla už roky....i keď ja ako dieťa som mala raadšej "riskašu", teda to isté, iba z ryže, myslo, kakao alebo škorica, cukor...mňam
veronika353
Krupicovou kaši máme rádi s jahodami nebo banánem.Je to trošku nezvyklé, ale dobré.Posypávám grankem a skořicovým cukrem.
andromeda
Túto kašičku robievam vnúčatám, len tak ako veronika dávam jahody.
brigita
Mám rada krupicu z ovocím ale radšej si dám kakao, škoricu, slnečnicové jadrá ,tekvicové jadrá , hrozienka niekedy aj kokos alebo sezam.
tinca
@brigita ,ale To všetko ,môžeš, bránI ti v tom niečo?? Pánov dokonalých je dosť, tak sa zdokonaľujme..?:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia