
Sépia v paradajkovej omáčke s cestovinou
Natrafila som v Lidli na mrazenu sépiu, tak som sa rozhodla, že túto pre mňa...

Kuriatko plné gaštanov
Žemle nakrájame na kocky a dáme do vhodnej nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na masle a pridáme...

Stehno so zeleninovou plnkou
Umyté kuracie stehná vykostíme, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Mrkvu a karfiol nakrájame na...

Chlebíková pizza
... starši chlebik, aj v chladničke treba pospratovat... tak podme do tohoooooooooo...

Plnená pečená paprika
... onedlho je tu sezona paprik a možno niektore takyto sposob využitia nepoznate... my ich milujemeeeeeeee

Zapekaná cestovina
Uvaríme cestovinu, na masle opečieme cibuľu do ktorej pridáme na kocky pokrájanú údenú krkovičku, okoreníme čiernym korením,...

Falošná husacia pečienka
Spôsob prípravy je veľmi jednoduchý a nenáročný na suroviny. Pochutí si na ňom nejeden mlsný jazýček....

Chana Pindi
Cícer cez noc namočíme do vody (asi na 6 hodín). Cícer varíme v dostatočnom množstve slanej...

Murgh Makhanwala
Kura umyjeme, očistíme, vykostíme a stiahneme z kože a nakrájame na 8 dielov. Kuracie...

Pasta viva Italia aneb moje prvé domáce cestoviny
Môj prvý pokus o domáce cestoviny. Jednoduché. Svieže. Dobré. Aj najlepšie kupované cestoviny...

Zelená praženica
Dala som sa na detoxikačnú kúru podľa Antónie Mačingovej, ale jedlá mi príliš nechutia, tak...

Karfiól alá mozoček
Maminka kúpila karfiól že ideme si spraviť mozoček. Zaškňúrila som sa jej na to ale hlad...

Restovaná bravčová pečeň
Vedela som, že dnes budem výnimočne robiť obed iba pre seba, tak som si kúpila...

Zemiakové fŕkance s kapustou
Sú výborné ako samostatné jedlo ale nahradia aj knedľu k pečenému mäsku. U nás je obľúbená...

Sushi a maki
Možno trochu neobvyklé na domácu prípravu v našich končinách, ale verte, príprava tejto perfektnej japonskej...

Kuracie prsia so syrovou omáčkou
Tento recept som pripravila na základe môjho a priateľovho hladu :)

Mäso s čili-jahodovou omáčkou
V tomto recepte nie je zaujímavé mäso, ale čili-jahodovo-cibuľková omáčka. Jedla som to v máji...

Zapletaný zemiakový lángoš
Dnes predstavujem inú verziu lángoša, ako sme na ňu zvyknutí. Cesto je presne také, ako...

Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke
Tuniak z konzervy zapeceny takto v bielej omacke je tu dost oblubene jedlo. Je...

Špargľa s avokádovými vajcami
Posledný tohtoročný záchvev špargle, navyše krásnej z oblasti Landes, ktorá je ňou preslávená asi ako...

Cícerovo - jablkové fašírky s kapustou a pohánkou
Cícer si deň vopred namočíme, potom ho uvaríme. Uvarený mal hmotnosť 250g (pred namočením som...