Foto: rennatte
Pri upratovaní som našla túto pomôcku na ravioli, ktorú som už dávno kupovala, určite bola v akcii, tak dnes som ju krstila. Ravioli sú Zobraziť celý popisPri upratovaní som našla túto pomôcku na ravioli, ktorú som už dávno kupovala, určite bola v akcii, tak dnes som ju krstila. Ravioli sú talianske cestoviny plnené plnkou na sladko alebo slano. Ja som zvolila sušené slivky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku preosejeme na pracovnú dosku, vytvoríme jamku do ktorej pridáme vajíčko, nožíkom rozšľaháme
-
2
pridáme tvaroh zmiešaný s cukrom
-
3
vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na dve časti, jednu väčšiu, jednu menšiu
-
4
cestá rozvaľkáme na veľkosť formy na ravioli, jedno cesto je tenšie, jedno hrubšie
-
5
hrubšie cesto položíme na formu a poukladáme slivky
-
6
hranice okolo sliviek potrieme vodou, najlepšie prstom
-
7
prikryjeme druhým tenším plátom cesta, prejdeme valčekom, ktorý vytlačí plnku do jamiek, okraje odložíme
-
8
pohľad zo spodu formičky na vytlačenú plnku, preto je tento plát cesta hrubší
-
9
prevrátime a vyklopíme ravioli
-
10
pekné kopčeky
-
11
odložené okraje cesta využijeme na šúľance, vytvoríme valček, nakrájame na kúsky a tvoríme šúľance
-
12
ravioli uvaríme v osolenej vode, po vyplávaní na povrch necháme povrieť a vyberieme
-
13
hotová polejeme rozpusteným maslom a posypeme mletým makom s cukrom
dobre jedlo!
Včera som robila bryndzové pirohy , @cistinka recept , tiež boli super. Možno @cistinka pridá aj na varechu.