Pri upratovaní som našla túto pomôcku na ravioli, ktorú som už dávno kupovala, určite bola v akcii, tak dnes som ju krstila. Ravioli sú Zobraziť celý popisPri upratovaní som našla túto pomôcku na ravioli, ktorú som už dávno kupovala, určite bola v akcii, tak dnes som ju krstila. Ravioli sú talianske cestoviny plnené plnkou na sladko alebo slano. Ja som zvolila sušené slivky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Múku preosejeme na pracovnú dosku, vytvoríme jamku do ktorej pridáme vajíčko, nožíkom rozšľaháme
                                                     - 
                                                    2
                                                    
pridáme tvaroh zmiešaný s cukrom
                                                     - 
                                                    3
                                                    
vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na dve časti, jednu väčšiu, jednu menšiu
                                                     - 
                                                    4
                                                    
cestá rozvaľkáme na veľkosť formy na ravioli, jedno cesto je tenšie, jedno hrubšie
                                                     - 
                                                    5
                                                    
hrubšie cesto položíme na formu a poukladáme slivky
                                                     - 
                                                    6
                                                    
hranice okolo sliviek potrieme vodou, najlepšie prstom
                                                     - 
                                                    7
                                                    
prikryjeme druhým tenším plátom cesta, prejdeme valčekom, ktorý vytlačí plnku do jamiek, okraje odložíme
                                                     - 
                                                    8
                                                    
pohľad zo spodu formičky na vytlačenú plnku, preto je tento plát cesta hrubší
                                                     - 
                                                    9
                                                    
prevrátime a vyklopíme ravioli
                                                     - 
                                                    10
                                                    
pekné kopčeky
                                                     - 
                                                    11
                                                    
odložené okraje cesta využijeme na šúľance, vytvoríme valček, nakrájame na kúsky a tvoríme šúľance
                                                     - 
                                                    12
                                                    
ravioli uvaríme v osolenej vode, po vyplávaní na povrch necháme povrieť a vyberieme
                                                     - 
                                                    13
                                                    
hotová polejeme rozpusteným maslom a posypeme mletým makom s cukrom
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


dobre jedlo!
Včera som robila bryndzové pirohy , @cistinka recept , tiež boli super. Možno @cistinka pridá aj na varechu.