Bravčové mäso s pórom

ivana - fotkaivana, 18. novembra 2012
Bravčové mäso s pórom
Foto: ivana
4
porcie
50 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
200 g
100 g
2 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Pór očistíme, nakrájame na kolieska a rozstrapkáme. Pekáč vymastíme bravčovou masťou. Položíme naň polovicu nakrájaného póru a mäso. Priklopíme alebo zakryjeme alobalom a dusíme v rúre pri 200°C asi 10 minút.

  2. 2

    V miske rozmiešame nastrúhaný syr s vajíčkami a s mliekom. Mäso odklopíme, poukladáme naň zvyšný pór a polejeme syrovou zmesou. Podlejeme vodou a odkryté necháme ešte asi 40 minút pri 200°C dopiecť. Podávame so zemiakmi.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Zapekané

Diskusia k receptu

gabrielka
vyzerá to dobre, chcem to urobiť len neviem čo znamená odklopiť mäso? ten pór dáme pod mäso? nie je to málo tých 40 minút?
ivana
gabrielka, odklopiť mäso znamená odokryť (pekáč), polovicu póru dáme pod a polovicu na mäso a záleží od toho, aké je to mäso staré, môže sa piecť aj dlhšie :)