Podplamienok po našom

bosorkatt - fotkabosorkatt, 19. novembra 2012
Podplamienok po našom
Foto: bosorkatt

Každoročne na našom jarmoku navštevujem stánok s názvom Podplamienok, kde robia osúchy so slaninou, smotanou a cibuľou a pečú to tam priamo vedľa stánku. Tak som vyskúšala domáci podplamienok.

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypracovala som kysnuté cesto ako na pizzu. dala som ho na plech a natrela pochúťkovou smotanou, nato som dala na kocky nakrájanú slaninku a dala piecť.

  2. 2

    Na masti som osmažila na kolieska nakrájanú bielu a červenú cibuľku a mierne som to osolila.

  3. 3

    Na napoly upečený posúch som navrstvila upraženú cibuľku a dala som to dopiecť.Hotovo.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tak toto sú tie naše chute, ukladám tento pekný receptík. A nebude dlho len tak ležať :-)
videla som ich na jarmoku v trnave pred 2 rokmi a ešte niekde, už nepamätám. ale ten podplamienok (babka tomu hovorievala poplamúch) bol naozaj super. perfektný a báječný. a nápad robiť na jarmoku takéto niečo tiež. :-))
No teda, tak toto som tu necakala. Tento recept poznam velmi dobre, robievam ho velmi castol lebo chuti celej rodine. len tak pre zaujimavost: tento kolac je povodom z Alzaska a vola sa Flammkueche alebo aj tarte flambée.