Kapustová polievka z „karkasov“ a klobásky

Martin Frankl
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 18. novembra 2012
Kapustová polievka z „karkasov“ a klobásky
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (karkasov)
150 g
1 ks
50 g
100 g
1 ks
30 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kosti obvaríme, vodu zlejeme a kosti vložíme do studenej vody. Ako pri každom vývare, voda by sa nemala prudko variť.

  2. 2

    Pridáme celé korenie a bobkový list a varíme pomalým varom. Keď už je vývar dostatočne silný, pridáme kyslú kapustu, klobásu a zemiaky.

  3. 3

    Zo žĺtka, vody, múky a štipky soli vypracujeme tuhé cesto. Rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré plníme klobásovou zmesou a vytvarujeme pirôžky. Tie varíme v osolenej vode a pridáme do polievky ako vložku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia