Kapustová polievka z „karkasov“ a klobásky
Martin Frankl
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 18. novembra 2012
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 18. novembra 2012
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kosti obvaríme, vodu zlejeme a kosti vložíme do studenej vody. Ako pri každom vývare, voda by sa nemala prudko variť.
- 2
Pridáme celé korenie a bobkový list a varíme pomalým varom. Keď už je vývar dostatočne silný, pridáme kyslú kapustu, klobásu a zemiaky.
- 3
Zo žĺtka, vody, múky a štipky soli vypracujeme tuhé cesto. Rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré plníme klobásovou zmesou a vytvarujeme pirôžky. Tie varíme v osolenej vode a pridáme do polievky ako vložku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu