Ružičkový kel, vlašské orechy, cibuľka a ...

kulina - bez fotkykulina, 20. novembra 2012

Recept som objavila na zahraničnej stránke, ... ešte som ho nepripravovala, ale vyzerá fantasticky... mňamky. Takže pôvodný recept na http://www.medhelp.org/posts/Healthy-Cooking/red- cookedbrussel-sprouts-holiday-edition/show/1392308

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (alebo fazuľky zelené)
2 PL (alebo arašidový)
1 ks
2 PL (čerstvý)
5 PL
podľa potreby
2 PL
1/2 ks
1/2 hrnčeka




Postup

  1. 1

    V hlbokej panvici rozorejeme olej na strednom stupni a zľahka opražíme cibuľku, zázvor a chili.

  2. 2

    Pridáme rozštvrtený kel/fazuľky, premiešame a zakryjeme. Miešame, aby sa nám nič nepripálilo, kým kel nemá sýtu zelenú farbu. Potom znížte teplotu a pridajte sójovú omáčku, citrón a vodu (ak treba).

  3. 3

    Prikryte a varte kým nebude kel hotový. (Ja to budem variť čo najmenej, aby mi zelenina zostala čo najviac chrumkavá a ostali mi v nej aspoň dáke enzýmy :) ) Orechy pridajte podľa uváženia, ja ich dám tesne na konci, ale kto má rád chrumkavé, tak spolu s kelom.

Diskusia k receptu

andreac
@Kulina , obrázok k Vášmu receptu som musela, žiaľ, vymazať, lebo nebol Váš. Ak si jedlo uvaríte, nafoťte ho a potom svoj obrázok k receptu opäť pridajte. Ďakujeme.
marika9
Dnes som tento ružičkový kel varila ale bez zázvoru (neznášam ho). Bolo to úžasné jedlo. Na jednotku s hviezdičkou. Ružičkový kel som robievala rôzne, lebo ho milujeme, ale dnes som bola vychválená.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia