Recept som objavila na zahraničnej stránke, ... ešte som ho nepripravovala, ale vyzerá fantasticky... mňamky. Takže pôvodný recept na http://www.medhelp.org/posts/Healthy-Cooking/red- cookedbrussel-sprouts-holiday-edition/show/1392308
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg (alebo fazuľky zelené) |
|
2 PL (alebo arašidový) |
|
1 ks |
|
2 PL (čerstvý) |
|
5 PL |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
1/2 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
Postup
-
1
V hlbokej panvici rozorejeme olej na strednom stupni a zľahka opražíme cibuľku, zázvor a chili.
- 2
Pridáme rozštvrtený kel/fazuľky, premiešame a zakryjeme. Miešame, aby sa nám nič nepripálilo, kým kel nemá sýtu zelenú farbu. Potom znížte teplotu a pridajte sójovú omáčku, citrón a vodu (ak treba).
- 3
Prikryte a varte kým nebude kel hotový. (Ja to budem variť čo najmenej, aby mi zelenina zostala čo najviac chrumkavá a ostali mi v nej aspoň dáke enzýmy :) ) Orechy pridajte podľa uváženia, ja ich dám tesne na konci, ale kto má rád chrumkavé, tak spolu s kelom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu