Originál maďarská kapustová polievka, mávame ju na Vianoce a je to naozaj mňamka :o)
Postup
-
1
Údené koleno spolu s kyslou kapustou a koreninami (okrem červenej papriky) vložíme do studenej vody a dáme variť. Pomaly varíme až kým sa mäso neoddeľuje od kosti. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a narežeme na malé kocky. V prípade kuchty - tlakového hrnca, po vyzdvihnutí čudlíka necháme variť 45 minút na miernom ohni. Po vybratí kolena pridáme do kapustovej šťavy huby (predtým namočené vo vode).
- 2
Červenú cibuľu narežeme nadrobno a na masti opražíme domäka, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a údené koleno, všetko spolu popražíme. Po opražení poprášime múkou a pridáme prelisovaný cesnak. Zmes odstavíme z ohňa a pridáme červenú papriku, premiešame.
- 3
Do zmesi prilejeme vriaci kapustový vývar a celé necháme zovrieť. Polievku po nabratí na tanier dochucujeme lyžičkou kyslej smotany. Čas varenia závisí od toho či si údené koleno uvaríme v kuchte (45 min.), alebo klasicky v hrnci asi (2 - 3 hod.). Prajem dobrú chuť :o)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Suroviny používam rovnaké len postup mám trošku iný.Kpustu mám radšej trošku chrumkavú.Ináč chválim !
Zvyknem to robiť aj tak, že spolu s kolenom varím fazuľu a kapustu pridávam až potom.