Kapustová s údeným mäsom

moncici95 - bez fotkymoncici95, 18. novembra 2012

Originál maďarská kapustová polievka, mávame ju na Vianoce a je to naozaj mňamka :o)

Suroviny

400 g
400 g
200 g
10 g
2 ks
50 g
2 dl (sour cream)
100 g
40 g
20 g
1 g
10 g
 hrsť (sušené)




Postup

  1. 1

    Údené koleno spolu s kyslou kapustou a koreninami (okrem červenej papriky) vložíme do studenej vody a dáme variť. Pomaly varíme až kým sa mäso neoddeľuje od kosti. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a narežeme na malé kocky. V prípade kuchty - tlakového hrnca, po vyzdvihnutí čudlíka necháme variť 45 minút na miernom ohni. Po vybratí kolena pridáme do kapustovej šťavy huby (predtým namočené vo vode).

  2. 2

    Červenú cibuľu narežeme nadrobno a na masti opražíme domäka, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a údené koleno, všetko spolu popražíme. Po opražení poprášime múkou a pridáme prelisovaný cesnak. Zmes odstavíme z ohňa a pridáme červenú papriku, premiešame.

  3. 3

    Do zmesi prilejeme vriaci kapustový vývar a celé necháme zovrieť. Polievku po nabratí na tanier dochucujeme lyžičkou kyslej smotany. Čas varenia závisí od toho či si údené koleno uvaríme v kuchte (45 min.), alebo klasicky v hrnci asi (2 - 3 hod.). Prajem dobrú chuť :o)

Diskusia k receptu

kimlo
Dobrej kapustnice nie je nikdy dosť.. :-)
bozulka
Údené koleno varíš hneď s kapustou?Nieje kapusta príliš uvarená?
Suroviny používam rovnaké len postup mám trošku iný.Kpustu mám radšej trošku chrumkavú.Ináč chválim !
moncici95
Kapusta je pri tomto spôsobe dosť mäkká, dá sa pridať až na posledných 20 minút varenia, hlavne ide o postup v tom že sa má všetko popražiť a vložiť naspäť, vytvára to tú ozajstnú maďarskú chuť. :o)
Zvyknem to robiť aj tak, že spolu s kolenom varím fazuľu a kapustu pridávam až potom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia