Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Na cesto si pripravíme múku, olej, vodu, soľ a sušené bylinky.
-
2
Múku, soľ a bylinky dáme do mixéra a počas mixovania prilievame tekutiny.
-
3
Po chvíľke sa suroviny spoja.
-
4
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke.
-
5
Preložíme do formy, vidličkou popicháme a v rúre vyhriatej na 180°C predpečieme cca 10 - 15 minút. Zo zvyškov cesta som vykrojila mrkvičky na ozdobu koláča.
-
6
Mrkvu (ja som použila 6 malých, ale na koláč som nakoniec použila len cca polovicu) očistíme a nakrájame na krúžky.
-
7
Na malom množstve oleja mrkvu krátko popražme. Pridáme agávový sirup a soľ a opekáme kým mrkva trochu nezmäkne. Odstavme a necháme vychladnúť.
-
8
Rastlinnú smotanu zmiešame s cícerovou múkou. Pridáme strúhaný syr, sušenú cibuľu, vňať a ochutme soľou a čiernym korením.
-
9
Zmes nalejeme na predpečené cesto, na vrch koláča uložíme mrkvu a koláč upečieme vo vyhriatej rúre (cca 30 - 40 minút).
Diskusia k receptu